China va înăspri măsurile pentru limitarea răspândirii virusului

0

Un focar de coronavirus care a debutat în oraşul Wuhan, situat în centrul Chinei, a provocat până în prezent decesul a 41 de persoane şi a infectat peste 1.300, relatează sâmbătă Reuters.

Virusul a declanşat alarma la nivel internaţional deoarece este încă prea devreme pentru a se şti cât de periculos este şi cât de uşor se poate răspândi în rândul populaţiei umane. Şi, pentru că este o tulpină nouă, oamenii nu au dezvoltat încă imunitate la acest virus.

Iată ce se cunoaşte până în prezent:

– Până la data de 24 ianuarie au fost confirmate 1.287 de cazuri şi 41 de decese în China, conform Comisiei Naţionale de Sănătate.

– China va înăspri măsurile pentru limitarea răspândirii virusului, a relatat televiziunea de stat.

– Se crede că tulpina necunoscută anterior a apărut la sfârşitul anului trecut, având ca sursă animale sălbatice comercializate ilegal într-o piaţă din Wuhan.

– Thailanda a raportat cinci cazuri, Australia patru, Singapore, Franţa, Japonia şi Taiwan câte trei, Vietnam, Coreea de Sud şi Statele Unite câte două şi un caz a fost consemnat în Nepal.

– Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut „situaţia de urgenţă din China”, însă a apreciat că este „prea devreme” pentru a vorbi despre o stare de urgenţă globală din cauza acestui virus.

– Simptomele noului coronavirus sunt, în multe cazuri, similare cu cele ale unei răceli, dar pot fi însoţite de febră şi oboseală, tuse uscată şi dispnee (dificultate în respiraţie).

– China a anunţat că virusul suferă mutaţii şi poate fi transmis prin contact uman.

– Cele mai afectate sunt persoanele vârstnice şi cele care suferă de afecţiuni preexistente.

– Trei echipe de oameni de ştiinţă au început să lucreze la dezvoltarea unor potenţiale vaccinuri, a anunţat Coaliţia pentru inovaţii în domeniul pregătirii pentru epidemii.

– Cercetătorii speră…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.