Cele mai frumoase 10 atracții din lume aflate în Patrimoniul UNESCO, pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viață

0

Unele dintre cele mai frumoase atracții turistice din lume se află în Patrimoniul UNESCO, o organizație responsabilă de conservarea tuturor locurilor cu importanță istorică sau naturală. În lume există peste 1000 astfel de locuri protejate, așa că pentru a vă face alegerea mai ușoară pentru următoarea vacanță, vă prezentăm zece dintre ele. Iată-le:

Taj Majal (India)

Construit în secolul XVII de împăratul Shah Jahan în memoria celei de-a doua soții, Taj Mahal este probabil unul dintre monumentele cele mai cunoscute din întreaga lume. Și cu siguranță, unul dintre cele mai frumoase. Realizarea acestui palat din marmură albă a durat 22 de ani și este un simbol al dragostei veșnice.

Vechea Havana (Cuba)

O vizită în capitala Cubei nu poate fi completă fără o plimbare prin centrul vechi, o zonă încremenită parcă în anii ’50, unde vei putea vedea mașini vintage printre vechile clădiri colorate construite de coloniștii spanioli. Barocul cubanez se întâlnește cu stilul Art Nouveau în numeroasele piațete și catedrale. A fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1982, ceea ce a ajutat la consolidarea și restaurarea monumentelor.

Marele Zid Chinezesc (China)

Cu o lungime de 21.196,18 km, Marele Zid Chinezesc este una dintre cele mai impresionante construcții realizate de om. Construcția lui a început în secolul V î.Hr. pentru apărarea de triburile nomade din nord și s-a finalizat în secolul al XVII-lea, devenind cel mai lung zid din lume.

Clădirile proiectate de Antoni Gaudí în Barcelona (Spania)

Arhitectul Antoni Gaudí are un stil propriu care scapă oricărei încadrări, clădirile proiectate de acesta fiind sinonime cu însăși Barcelona. Dacă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.