Cele mai apreciate filme nominalizate vreodată la Oscar care nu au reușit să câștige premiul cel mare

0

Uneori, filmele care au reușit să obțină cel puțin un premiu Oscar nu sunt și cele care au fost cele mai populare sau apreciate în anul respectiv de către fani sau chiar critici.

Trebuie să recunoaștem că s-a întâmplat de multe ori acest lucru și este de la sine înțeles să ne întrebăm de ce. Ei bine, motivele pot fi multe, însă de cele mai multe ori pelicula care câștigă premiul pentru cel mai bun film poate fi una de care până atunci nici să nu fi auzit sau chiar pe care să nu o fi apreciat deloc. 

Așadar, iată 15 dintre cele mai apreciate filme nominalizate la categoria cel mai bun film la Oscar, dar care nu au reușit să câștige:

1. To Kill a Mockingbird

Filmul To Kill a Mockingbird regizat de către Robert Mulligan spune povestea unui avocat destul de cunoscut din Alabama, Atticus Finch, care încearcă să apere un bărbat de culoare acuzat de viol. Filmul a reușit să treacă testul timpului, dar chiar și așa, el nu a câștigat premiul pentru cel mai bun film. În 1963, acest premiu a mers către Lawrence of Arabia.

2. The Graduate

The Graduate este unul dintre filmele iconice din cinematografie. Fie că vorbim de interpretarea excepțională a actorilor, printre care Anne Bancroft, Dustin Hoffman sau Katharine Ross, acesta a devenit rapid un film apreciat. Cu toate astea, In the Heat of the Night a câștigat în 1968 premiul Oscar pentru cel mai bun film.

3. All the President’s Men

În 1977, Rocky a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film. Dar, cu toate acestea, All the President’s Men este un film extrem de fascinant care abordează scandalul Watergate, care a dus și la demisia președintelui Richard Nixon și care ar…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.