Cea mai revigorantă băutură pentru zilele de vară

0

Zilele călduroase de vară au sosit, ceea ce înseamnă că trebuie să ne gândim la soluții pentru a ne menține hidratați și revigorați. De aceea, medicul nutriționist Mihaela Bilic a mărturisit că există o băutură care face de-a dreptul minuni în organismul nostru. Are un efect de răcorire, hidratare și aduce de altfel și multe beneficii. Vorbim astfel despre ayran!

În afară de apă, limonadă, ceai rece și multe supe, nutriționistul ne recomandă să consumăm și ayran, băutura tradițională turcească.

„Ayran-ul este băutura verii. Când afară e cald tare, toată lumea spune să te hidratezi? Pe lângă apă, limonadă, ceai rece(fără zahăr!), ciorbă cu multe legume(şi minerale), va propun o alternativă: ayran-ul? Acest produs pe bază de iaurt a fost decretat în 2013 băutura naţională a Turciei şi dacă la nici la ei nu e cald, atunci unde?”, a scris medicul nutriţionist pe Facebook.

Ayranul este originar tocmai din Orientul Mijlociu. Este o băutură nemaipomenită pentru zilele toropitoare de vară. Aduce beneficii organismului și are efect de hidratare și revigorare.

„Ayran-ul este consumat nu doar în Balcani, ci peste tot în Orientul Mijlociu, Liban, Iran şi ţările arabe. Compus din 1/3 iaurt(de oaie, capră sau vacă), apă şi un strop de sare, ayran-ul se bea rece, în zilele de vară, fiind băutura perfectă pentru hidratare. Pe lângă faptul că laptele conţine toate mineralele necesare organismului, adaosul de sare reţine lichidele în corp şi previne scăderea tensiunii arteriale, principalul neajuns al caniculei? Tot ayran-ul poate fi băutura ideală pentru o masă bogată în carne, fermenţii lactici ajută digestia, iar calciul saponifică grăsimea animală şi îi blochează absorţia- nu întâmplător kebab-ul sau şaorma se însoţesc de un ayran?”, mai explică ea.

Mihaela Bilic ne recomandă să consumăm acest iaurt și pentru proprietățile sale…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.