Ce trebuie să știi înainte să te apuci de jocurile de noroc

0

Jocurile de noroc reprezintă un hobby pentru milioane de persoane din întreaga lume. Norocul a fascinat oamenii dintotdeauna, iar grecii și romanii au avut chiar și o zeitate pentru acesta. Nu este de mirare că activități care implicau hazardul erau și pe atunci pe placul oamenilor, cum este cazul jocurilor cu zaruri. În prezent, oferta de jocuri de noroc este foarte bogată, iar cazinourile online au colecții care depășesc și 500 de jocuri. Pentru o persoană care n-a mai jucat anterior, multe dintre ele par la fel, dar există numeroase diferențe de regulament, aspect, dinamică a jocului și modalități de câștig. Există multe lucruri pe care este bine să le știi înainte de a te apuca de gambling, de aceea ți-am pregătit o listă cu informații utile.

Fiecare joc are alt specific

Există mai multe tipuri de jocuri de noroc, care se împart în categorii distincte, în funcție de specificul de mediul și natura jocului:

  • Jocuri de masă
  • Sloturi
  • Videopoker
  • Alte jocuri

Jocurile de masă cele mai întâlnite sunt ruleta, baccarat și poker. Sloturile se joacă pe aparate sau online și funcționează pe baza unui software care determină poziția simbolurilor. Videopokerul presupune jocul cu inteligența artificială, nu cu adversari reali, de aceea constituie o categorie aparte. În ultima categorie includem jocuri diverse, ca loteria, bingo, keno sau pariurile sportive. 

Legea îți permite să joci doar la cazinouri licențiate

Orice operator de jocuri de noroc are nevoie de o licență de la ONJN pentru a funcționa. În cazul celor online, aceasta trebuie să fie vizibilă pe pagina principală. Dacă joci la un cazino nelicențiat în țara noastră riști amenzi mari. În condițiile în care ai la dispoziție numeroase cazinouri atractive cu licență, nu se merită să pierzi niște bani astfel, mai ales că licențierea este și un indicator al seriozității operatorului în relația cu clienții. Așadar, verifică existența licenței și valabilitatea acesteia pentru a nu avea surprize neplăcute.

Ofertele sunt în avantajul tău

Aproape toate cazinourile au oferte de bun venit pentru atragerea jucătorilor noi, iar acestea sunt deseori surprinzător de avantajoase. Poți descoperi pe https://cazinoz.ro/bonus-de-bun-venit/ astfel de oferte și alege pe cea potrivită pentru tine. Citește cu atenție regulamentul pentru a cunoaște condițiile în care acestea sunt valabile și termenul limită. Orice ofertă presupune niște costuri implicite, care țin fie de suma depusă, fie de cerințele de rulare sau de alte condiții. 

Jocul rațional este baza distracției

Chiar dacă jocurile de cazino depind de noroc, anumite obișnuințe sau impulsuri accelerează pierderile. Jocul emoțional îi face pe mulți să încerce să recupereze rapid banii pierduți, prin plasarea unor mize mari sau un joc rapid, la risc. Poate că uneori norocul se întoarce, dar, de obicei, jocul haotic nu are rezultate bune. Când pierzi mult și simți că pierzi controlul, ia o pauză și revino când starea psihică este din nou propice unei activități cu rol de relaxare.

Dependența te poate afecta și pe tine

Jucătorii începători își spun că ei vor avea mereu controlul, dar adevărul este că dependența este un pericol care poate afecta pe oricine. Pentru a o preveni și recunoaște, este necesar ca de la început să îți impui o disciplină de joc. Acest lucru presupune: 

  • Limitarea timpului de joc 
  • Stabilirea unui buget pentru gambling care nu afectează celelalte activități
  • Parierea sumelor pe care ți le permiți să le pierzi
  • Considerarea gamblingului o distracție, nu o sursă de venituri

În cazul în care nu reușești să joci responsabil, cere ajutorul familiei, prietenilor și specialiștilor. Nu te împrumuta niciodată și nu ascunde problema de cei apropiați.

 

Jocurile de noroc sunt o modalitate perfectă de a te deconecta după o zi aglomerată sau de a petrece timpul liber într-un mod relaxant. Informațiile pe care ți le-am oferit te vor ajuta să obții cât mai multă satisfacție din această activitate. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.