Ce ochelari să alegi și pe care să-i eviți în funcție de forma feței

0

Aceeași pereche de ochelari va arăta complet diferit pe două chipuri cu trăsături distincte. De aceea, atunci când îți alegi ochelarii de vedere sau chiar și de soare, trebuie să ții cont mai mult de felul în care ramele se așează pe fața ta și mai puțin de modul în care ei arată pe chipul unei alte persoane.

Așadar, chiar dacă prietenei tale îi stă fabulos cu noii ei ochelari, nu te grăbi să îți achiziționezi imediat același model. Cel puțin, nu fără a-l proba înainte.

Iată ce tip de ochelari ți se potrivește și ce rame ar trebui să eviți cu desăvârșire, în funcție de forma feței tale:

1. Fața ovală

Chipurile ovale sunt cele mai norocoase. Dacă fața ta are această formă, cel mai probabil, este foarte bine proporționată. Poți purta orice model de ochelari, de la cei discreți, cu rame subțiri și rotunde, până la cei cu rame groase, în formă dreptunghiulară sau tip cat eye.

Caută online și vei descoperi peste 800 de modele de ochelari de soare dintre care poți alege tot ce îți place. Atenție, însă, la dimensiuni! Este indicat să alegi o pereche de ochelari suficient de lată pentru a-ți complimenta fața și pentru a te simți confortabil purtând-o.

2. Fața în formă de inimă

Dacă cea mai lată porțiune a feței tale este fruntea, apoi chipul se îngustează treptat până la bărbie, atunci fața ta are forma unei inimi.

Pentru a complimenta acest tip de structură facială, alege întotdeauna ochelari cu o ramă inferioară mai lată. Astfel, vei echilibra lățimea frunții și vei arăta excelent!

Ar fi recomandat să stai departe de ochelarii cu rame groase în partea de sus (cum ar fi modelul cat eye) și, mai ales, de acei ochelari fără ramă inferioară. Ei vor exagera trăsăturile naturale ale feței și vor crea efectul inestetic de frunte lată.

3. Fața rotundă

Spre deosebire de fața ovală, cea rotundă are obrajii puțin mai pronunțați. În cazul tău, există un echilibru între frunte, pomeți și bărbie, chipul fiind lipsit de unghiuri.

Dacă ai fața rotundă, specialiștii recomandă să optezi pentru ochelari cu ramă dreptunghiulară, alungită sau chiar pătrată. Astfel, vei crea volume și unghiuri, iar fața ta va părea mai suplă și mai expresivă.

Evită cu orice preț ochelarii cu rame și lentile rotunde, precum și ochelarii stil aviator.  Aceștia îți vor accentua rotunjimile feței, efect pe care nu ți-l dorești.

4. Fața pătrată

Fiind opusul feței rotunde, fața pătrată este angulară și foarte definită. Maxilarul este pronunțat și la fel de lat precum pomeții și fruntea.

Pentru acest chip, cei mai potriviți sunt ochelarii care îndulcesc trăsăturile. Alege rame alungite, cu cât mai puține unghiuri și stai departe de ochelarii pătrățoși sau dreptunghiulari.

5. Fața în formă de triunghi

Acest tip de fizionomie este opusul feței în formă de inimă. În cazul tău, bărbia este cea mai accentuată și cea mai lată parte a chipului. Urcând spre nas și frunte, trăsăturile se îngustează.

Pentru a crea o armonie la nivelul feței, alege ochelari cu rame accentuate în partea de sus, spre colțul exterior. Modelul cat eye ar putea fi perfect pentru tine! Dacă ești îndrăzneață, ai putea selecta chiar și o pereche de rame viu colorate.

În schimb, o opțiune greșită ar fi ochelarii cu rama inferioară groasă. Aceștia ar distrage și mai mult atenția de la zona superioară a feței, accentuând lățimea pomeților și a bărbiei.

În final, orice pereche de ochelari ai alege, optează pentru un produs care îți place și care simți că te reprezintă în totalitate. Confortul tău este mai important decât orice regulă și, în plus, atunci când ești încrezătoare purtând accesoriile tale, vei avea o carismă de neegalat.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.