Ce nu trebuie să lipsească din trusa medicală atunci când pleci în vacanță?

0

Indiferent de locul în care pleci în vacanță, pot apărea mici probleme medicale care ar putea să-ți strice concediul. Dacă ai copii mici, aceștia sunt predispuși la anumite afecțiuni și la accidentări minore. 

Pentru o vacanță liniștită, asigură-te că ai la tine tot ce îți trebuie în cazul în care apar probleme medicale – atât medicamente, cât și parafarmaceutice.  Acest lucru este important mai ales dacă îți petreci concediul într-un loc depărtat de farmacii sau spitale. Iată ce trebuie să conțină trusa medicală atunci când pleci în vacanță!

 

 • Medicamente pentru bolile deja existente

 

Dacă una dintre persoanele care merg în vacanță suferă de boli cronice (diabet, boli cardiovasculare) sau acute (infecții), este important să-și continue tratamentul și pe perioada concediului, pentru a evita complicațiile. Nu uita să pui în trusa medicală medicamentele prescrise de medic (insulină pentru diabet, antibiotice pentru infecții bacteriene).

De asemenea, este important să nu uiți dispozitivele care trebuie utilizate regulat, în cazul unor boli, cum ar fi glucometrul, tensiometrul sau termometrul.

 

 • Analgezice

 

Analgezicele reprezintă categoria de medicamente care au efect împotriva durerilor, cum ar fi ibuprofenul. Nu uita să pui în trusa medicală aceste tipuri de medicamente, deoarece o durere de cap sau una menstruală îți poate strica vacanța.

 

 • Medicamente anti-diaree și săruri de rehidratare

 

Diareea călătorului este o afecțiune frecventă în cazul persoanelor care călătoresc. Poate apărea fie din cauza stresului și emoției legate de călătorie, fie din cauza contactării unui agent infecțios. 

Medicamentele împotriva diareei combat această problemă, iar sărurile de rehidratare ajută la restabilirea echilibrului hidroelectrolitic pierdut prin diaree. Dacă diareea este severă, este necesar să mergi la medic pentru investigații, deoarece o eventuală infecție trebuie tratată.

 

 • Comprese sterile

 

Compresele sterile sunt bucăți de pansament care se aplică pe răni. Acestea sunt necesare în cazul unei tăieturi, spre exemplu, deoarece împiedică infectarea zonei.

 

 • Antiseptice 

 

Compresele sterile nu sunt îndeajuns pentru antiseptizarea unei răni. Înainte de a aplica o compresă sterilă, zona trebuie antiseptizată cu ajutorul unor loțiuni sau creme care au rolul de a distruge bacteriile. 

 

 • Creme solare

 

Indiferent dacă mergi la mare sau la munte, razele UV afectează pielea. Este important să folosești creme solare pe zonele descoperite, pentru a evita arsurile solare. 

 

 • Plasturi

 

E nevoie de doar o fracțiune de secundă de neatenție, pentru a te tăia în timp ce gătești. Plasturii sunt utili pentru acoperirea rănilor ușoare, de mici dimensiuni sau bășicilor. 

 

 • Dezinfectant de mâini

 

Dezinfectantul de mâini este disponibil în recipiente mici și trebuie păstrat mereu în geantă și folosit des. Nu poți ști cu ce persoane sau obiecte contaminate vii în contact. Mulți agenți patogeni pot fi transmiși prin atingerea buzelor, nasului sau ochilor cu mâna contaminată.

 

 • Antihistaminice

 

Antihistaminicele sunt medicamente utilizate pentru tratarea alergiilor. Poți mânca alimente alterate din unele localuri fără să știi. De asemenea, poți face alergie la anumite particule din aer, la anumite creme sau obiecte. Antihistaminicele calmează simptomele alergiilor.

 

 • Loțiuni anti-insecte

 

Spray-urile și loțiunile anti-insecte sunt absolut necesare, dacă pleci în vacanță în zone calde sau în apropierea apelor. Insectele pot provoca alergii grave, pot transmite agenți patogeni, iar uneori înțepăturile de insecte pot reprezenta o urgență medicală. Cel mai indicat este să utilizezi substanțe care le țin la distanță. Poți achiziționa și o cremă antiinflamatoare pentru înțepăturile de insecte, în cazul în care acestea ajung în locurile pe care nu le-ai protejat.

 

 • Gel aloe-vera sau spray pentru arsuri

 

Arsurile pot apărea într-o clipă de neatenție. De aceea, este important să ai la tine loțiuni calmante, cum ar fi aloe-vera sau spray-uri speciale pentru arsuri.

 

 • Foarfece și pensetă

 

Foarfecele și penseta sunt instrumente de care ai putea avea nevoie în cazul unei probleme medicale. Foarfecele servește la procesul de bandajare a unei răni, iar penseta este utilă pentru extragerea unor corpi străini (spre exemplu, cioburi) din rană.

Așadar, ai grijă ca trusa medicală să fie completă atunci când pleci în vacanță, în felul acesta poți evita eventualele neplăceri.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.