Ce culori să alegi în amenajarea zonei de dining: 5 idei

0

Atunci când vine vorba de amenajarea zonei de dining, alegerea culorilor potrivite are un impact major asupra atmosferei în această încăpere. Pentru a face cea mai bună alegere în ceea ce privește culorile potrivite pentru spațiul de dining, iată 5 idei care te vor ghida în procesul de amenajare.

1.  Tonuri întunecate

Deși mulți preferă culori deschise pentru zona de dining, poți opta pentru nuanțe mai închise pentru a crea o delimitare clară între această zonă și restul încăperii. Alege culori bogate și profunde pentru zona în care se află  masa dining rotunda, precum un verde smarald intens, pentru a conferi spațiului de dining un caracter distinct și o atmosferă intimă.

 

Odată ce ai decis să mergi pe drumul culorilor întunecate, este important să menții echilibrul cu ajutorul elementelor de decor pentru a preveni senzația unui spațiu mic. Optează pentru accesorii metalice sau instalează oglinzi care să reflecte lumina și să creeze o atmosferă caldă.

2.  Nuanțe de roșu

Roșu poate să nu fie prima culoare care îți vine în minte atunci când te gândești la zona de dining, dar ideea de a amenaja zona respectivă cu un tapet modern în tonuri de roșu, este de fapt o alegere bună.

 

Nuanțele de roșu pot fi dificil de integrat în multe camere ale casei, însă sunt foarte îndrăznețe. Potrivit teoriei culorilor, roșu încurajează activ conversația, ceea ce îl face fundalul perfect pentru discuțiile în timpul cinei.

3.  Nuanțe de gri

Gri este ca un canvas perfect pentru a-ți exprima stilul personal în sufragerie. Este genul de culoare care se potrivește cu orice și poate fi accesorizată în fel și chip pentru a crea o atmosferă primitoare și modernă în același timp. Nuanțele de gri se folosesc acum în toate camerele, deci de ce să nu îl aduci și în sufragerie? Un gri pal, cu o tentă caldă, este alegerea perfectă pentru a crea o atmosferă plăcută și primitoare în zona de dining, ideală pentru cinele în familie.

 

Un mare avantaj al nuanțelor de gri este că pot fi combinate cu orice. Așadar, vei putea adăuga orice accente colorate pentru a da un pic de viață încăperii.

 

4.  Nuanțe de verde

Nuanțele de verde sunt precum o gură de aer proaspăt pentru zona ta de dining. Este o culoare calmantă, care aduce armonie în încăpere. În general, verdele este o alegere excelentă pentru a atenua mobilierul modern, deoarece oferă o senzație plăcută de echilibru și evocă atmosfera unui picnic în aer liber.

5.  Lemn în nuanțe maro

Această alegere clasică este perfectă pentru a aduce confortul în sufragerie. Indiferent dacă optezi pentru un masiv șemineu din lemn, o masă elegantă sau scaune cu un finisaj maro, lemnul în nuanțe de maro este mereu o alegere bună.

 

Există o mulțime de idei care te pot inspira în procesul de selecție a culorilor pentru amenajarea zonei de dining. Decizia finală depinde de preferințele tale individuale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.