Cauze și remedii pentru unghiile exfoliate

0

Unghiile reprezintă o completare a corpului în cel mai estetic mod, în special pentru femei. Cu toate acestea, probabil fiecare femeie s-a confruntat cu exfolierea unghiilor cel puțin o dată în viață. Este un fenomen prin care acestea se deshidratează și își schimbă compoziția, moment în care devin mai subțiri, se agață și ulterior se rup. Acest lucru se întâmplă atunci când folosim în mod frecvent acetona sau oja de unghii, însă exfolierea acestora poate fi cauzată și de anumite probleme de sănătate.

Cauza exfolierii unghiilor

Dacă folosim pila metalică în mod frecvent duce la exfolierea unghiilor, însă putem obține același efect dacă folosim pentru un timp îndelungat lacul de unghii sau acetona care conțin substanțe chimice.

În plus, unghiile tale mai pot avea de suferit dacă vă expuneți prea mult timp la soare sau la umiditate. Și spălatul vaselor fără mănuși contribuie la deteriorarea treptată a unghiilor dar și a pielii mâinilor.

Cu toate acestea, unghiile exfoliate nu au ca și cauză doar factori externi, ci pot indica de multe ori probleme medicale serioase. Aceste exfolieri pot să te atenționeze că poți suferi de boli tiroidiene, infecții fungice sau chiar malnutriție.

Specialiștii americani sunt de părere că dacă ai unghii casante și sensibile, este posibil să te întâlnești cu hipotiroidismul. Dacă ai o infecție fungică îți vei da seama atunci când unghiile se vor îngălbeni și se vor crăpa. O astfel de infecție poate fi tratată doar prin tratament corespunzător dat de medicul specialist

3 Remedii pentru unghii exfoliate

Dacă te numeri deja printre femeile care se confruntă cu această problemă deranjantă, nu îți face griji, deoarece există o mulțime de remedii care te pot scăpa de această problemă. Află acum trei dintre acestea:

Remediu cu sare de mare.

Este una dintre cele mai ușoare și eficace metode pentru a scăpa de unghiile crăpate. Ai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.