Cauți dezumidifcator de aer, dar nu știi cum să alegi unul?

0

Starea de disconfort de acasă, provocată de umiditatea prea mică sau prea mare îți dă mari bătăi de cap? Ok, tot încerci să eviți, să amâni cumpărarea unui dezumidificator de aer, probabil că ai și cumpărat unul, l-ai pus la treabă, dar nu face față. Având umiditate mare, probabil că dezumidificatorul ales era unul pe bază de silicat, deci non electric, total nepotrivit nevoilor tale.

De ce ai nevoie de un dezumidificator în condiții de umiditate mare?

Pentru că dincolo de starea de disconfort accentuat, umiditatea crescută poate duce la probleme respiratorii cauzate de alergii, alergii care sunt provocate de bacterii, acarieni, mucegai și igrasie.

Umiditatea este mediul propice dezvoltării oricărui organism viu, deci oricâte alte dispozitive sau produse antimicrobiene sau odorizante vei utiliza, tot nu o să reușești să creezi acea stare de confort ideală.

Mai mult, umiditatea excesivă poate deteriora mobila, pereții (tencuiala), aparatele electrice și electronice, cărțile din bibliotecă etc. iar datorită gradului sporit de umiditate și căldura resimțită în casă poate fi diferită. Este posibil să ți se pară mai frig, deși temperatura este la un nivel normal pentru tine și familia ta.

De exemplu, dezumidificatoarele Turbionaire vin cu o serie de dotări, funcții și opțiuni menite să facă mai ușor și rapid procesul de dezumidificare prin care vei trece:

  • panou de control tactil cu ecran LCD
  • timer
  • dezumidificare automată sau manuală
  • dezumidificare continuă
  • higrostat electronic încorporat
  • drenaj continuu
  • filtru de praf lavabil
  • rezervor de apă cu indicator de nivel
  • consum redus de energie si agent refrigerant ecologic
  • mânere, roți multidirecționale, picioare cauciucate etc.

Dezumidificatorul potrivit pentru casa ta este și cel care are review-uri bune!

Dezumidificatoarele de aer electrice sunt dispozitive moderne care costă bani, iar în funcție de dotări și capacitate, prețul este diferit. Calculează suprafața sau volumul încăperii sau încăperilor pe care le vrei aduse la un nivel normal de umiditate, apoi alege dezumidificatorul în funcție de aceste date. Gândește-te că dacă tu nu ai încăperi de 40m², nu are rost să cumperi un astfel de dezumidificator.

Diferența de bani, față de unul destinat suprafețelor mai mici și medii este semnificativă. La fel și consumul electric, cu cât capacitatea de extragere a apei din aer este mai mare, cu atât consumul este mai mare.

Dotările tehnice suplimentare, în funcție de model, despre care am vorbit și mai sus, influențează, la fel, prețul. De tine depinde ce îți dorești de la dezumidificatorul tău. Ai grijă și la design pentru că nu cred că îți vei dori o mașinărie care pare venită din alt timp, unul trecut, desigur. Ne dorim, deci, un dispozitiv care să arate bine în casa noastră dacă tot va sta anumite perioade printre noi.

Și dacă tot am ajuns la acest aspect, în perioadele când va funcționa, vom dori ca dezumidificatorul să fie cât mai puțin sesizabil, deci oricât ne-am strădui să nu fie vizibil, este posibil să-l auzim. De ce? Pentru că ventilatorul, grilele de admisie a aerului și de evacuare, dar și compresorul, pot fi elemente ce vor crește nivelul de zgomot.


Dezumidificatoarele Turbionaire, casnice, au un zgomot atât de scăzut încât nu o să le simți prezența, nici măcar când vei citi o carte sau când vei dormi. Cu un nivel de zgomot maxim cuprins între 36 dB și 42 dB, în funcție de model, dezumidificatoarele vor avea un nivel al zgomotului comparabil cu o șoaptă sau a activității dintr-o bibliotecă. Deci, mediul ideal pentru a citi o carte, nu?

In zilele reci, ploioase, când nu se pot usca rufele sau țesăturile, afară la aer, uscarea lor se poate face rapid și la interior. Este o opțiune preferată din ce în ce mai mult de oameni, pentru că multe luni pe an este dificil să usuci hainele afară, deci uscând înăuntru, umiditatea crește extrem de mult, iar de aici toate problemele de care aminteam mai sus. Fără un dezumidificator ales corect, poate deveni un cerc vicios din care nu vei putea scăpa.

In concluzie, dacă ești în căutarea unui dezumidificator bun, perfect adaptat nevoilor tale casnice, proiectat pentru a fi silențios, economic, cu design modern, foarte fiabil și eficient, îți recomandăm să alegi din gama de dezumidificatoare Turbionaire, ce le poți găsi și comanda (atenție că au un număr mare de review-uri bune!) în magazinele online: eMAG.ro, cel.ro, intax.ro, dar și în magazinele din rețeaua națională Dedeman.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.