Cât timp durează tratamentul cu implant dentar?

0

Implantul dentar este una dintre cele mai în vogă metode de tratament atunci când pacientul se confrunta cu unul sau mai multi dinti lipsa. De altfel, medicii dentiști recomandă pacienților să apeleze cu încredere la acest tip de soluție, având în vedere eficiența tratamentului, longevitatea sa și beneficiile pe care le poate aduce în viața celor care decid să recurgă la el. Implantul este recomandat atât persoanelor tinere, cât și celor aflate la vârste înaintate, iar beneficiile sale nu sunt deloc de neglijat. Chiar dacă poate ajunge să fie destul de costisitor, un implant dentar trebuie tratat ca o investiție, pentru că te poate scuti de probleme mult mai grave în viitor. Dacă apelezi la medici pricepuți și clinici care oferă servicii stomatologice complete, poți să profiți la maximum de avantajele unui implant dentar. De ce este această metodă de tratare a problemelor dentare una pentru care militează medicii stomatologi și cât durează tratamentul? 

Ce este, cum te ajută implantul dentar și când îl poți face?

Implantul dentar constă într-o rădăcină artificială realizată din titan și este inserată în osul maxilar, cu scopul de a o suplini pe cea a dintelui sau a măselei naturale care a fost pierdută. Pe această rădăcină artificială este plantată coroana dentară definitivă, adică noul dinte care arată și se simte ca și unul natural. Nimeni nu va ști că este vorba de un implant dentar.

 

Orice persoană care și-a pierdut o măsea sau un dinte ori mai mulți, poate deveni un candidat ideal pentru implantul dentar. Trebuie doar să fi împlinit vârsta de 18 ani, pentru ca dezvoltarea osoasă să fie încheiată.

 

Implanturile dentare îmbunătățesc aspectul danturii, cresc încrederea în sine, iar procesul de masticație se face în mod corespunzător. În plus, nu mai apare riscul ca dinții vecini (cu spațiile lăsate de dinții lipsă) să migreze.

 

Cât timp durează tratamentul? 

Chiar dacă beneficiile tratamentului cu implant dentar sunt greu de contestat, pentru foarte mulți pacienți încă există o reticență cauzată de frica față de vizitele la stomatolog. Dacă te afli în situația în care te interesează posibilitatea unui implant dentar, dar nu ești confortabil cu mersul la stomatolog, trebuie să știi că operația nu este deloc complicată și durează puțin. 

 

Operația prin care implantul este inserat în osul maxilarului nu durează mai mult de 30 de minute. Totuși, pot exista și alte operații complementare, precum cea de adiție de os ori de sinus lift, în cazul în care nu există suficient volum osos pentru montarea implantului. Dar dacă totul este în parametri optimi, operația de implant decurge destul de simplu și rapid. După ce ajungi la cabinet zona va fi anesteziată și va trebui să aștepți în jur de cinci minute pentru ca anestezicul să își intre în rol. Ulterior, se creează canalul necesar pentru inserarea implantului, prin incizia gingiei. Implantul se inserează, iar la final gingia se coase pentru a se vindeca rapid. Nu vei simți absolut nicio durere, pentru că ești sub efectul anesteziei. Ulterior, va trebui să te mai prezinți la cabinet doar pentru montarea coroanei definitive și pentru controale de rutină. 

 

Plasarea coroanei (a dintelui final) are loc după o perioadă de 6 luni, timp în care implantul din titan fuzionează cu osul maxilarului.

 

Așadar, implantul dentar este o metodă foarte eficientă de tratament și care nu implică vizite multe la cabinet. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.