Cărți de beauty din care poți învăța arta frumuseții

0

Folosirea produselor cosmetice are o istorie lungă (câteva milenii). Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au folosit cosmeticele pentru a-și modifica trăsăturile, pentru menținerea tinereții/sănătății sau în ritualuri religioase. Astăzi, machiajul a devenit o parte integrată a rutinei zilnice de  îngrijire și de înfrumusețare a fiecăruia dintre noi – de la folosirea unor produse de îngrijire care nu produc o schimbare vizibilă a înfățișării (efectul fiind foarte subtil), dar care promit menținerea tinereții pielii, până la cele mai complexe produse și tehnici de înfrumusețare, care necesită zeci de minute,  machiajul și îngrijirea pielii ocupă un loc important viețile noastre.

Un mod bun de a învăța tehnici de înfrumusețare și cum să ai grijă de pielea ta sunt, pe lângă tutorialurile de pe youtube, care sunt atât de populare, cărțile de beauty care conțin sfaturi utile, dar și albumele de lifestyle.

La librăria Antic ExLibris (București, str. Gabroveni, 61 și str. Doamnei, 23 sau site-ul lor – anticexlibris.ro) găsiți atât cărți de beauty, cât și albume de lifestyle doar în limba engleză și la prețuri foarte mici.

Noi am selectat 5 cărți de beauty și de lifestyle și vă lăsăm mai jos prezentările lor.

Pentru că am observat tendința tot mai clară către produsele cosmetice cât mai naturale, care au cât mai puține substanțe care ar putea fi dăunătoare pielii pe termen lung, dar și tendința către realizarea de produse hand-made (care vine din dorința de a ști exact ce conțin produsele folosite), am ales câteva cărți de beauty care propun tehnici de înfrumusețare care presupun produse realizate din ingrediente naturale și cărți cu rețete de produse cosmetice ce pot fi realizate acasă.

 

  1. Love Skin – Abigail James

Renumită în întreaga industrie a frumuseții pentru „mâinile ei vindecătoare”, Abigail se bazează pe un deceniu de expertiză practică pentru a oferi soluții reale pentru problemele de îngrijire a pielii. Pielea la care te uiți în oglindă nu este aceeași cu cea a unui prieten. Doar pentru că unii garantează pentru o cremă de față uimitoare, asta nu înseamnă că va fi și eroul tău de îngrijire a pielii. Istoricul genetic, locul în care stați și ceea ce mâncați vor avea un impact, la fel ca stresul și nivelul de hidratare, sănătatea intestinelor și tiparele de somn.

Acoperind totul, de la ingredientele cheie ale produselor la care trebuie să fii atent, la soluții alternative ieftine și produse de înfrumusețare home-made care funcționează cu adevărat, sfaturile lui Abigail vă vor aduce cu adevărat beneficii tenului. De la obiceiurile sale de top pentru o piele sănătoasă la cele mai bune tratamente și metode profesionale, prin yoga facială și masaj, Love Your Skin este tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă asigura că pielea dvs. este întotdeauna în forma cea mai bună.

 

  1. Handmade Beauty – Juliette Goggin

Handmade Beauty este un ghid de îngrijire a tenului și a părului cu produse realizate acasă. Experții în cosmetice Juliette Goggin și Abi Righton arată cum, cu materiale simple și cu niște aparate de bucătărie, oricine poate realiza rețete simple și eficiente cu ingrediente naturale. Bazat pe cunoștințele profunde ale autorilor despre produsele naturale și despre ingredientele active din  îngrijirea modernă a pielii și a părului, Handmade Beauty include unele dintre ultimele trenduri ale cosmeticelor naturale.

Prima parte a cărții explorează diferite ingrediente, aparate și metode de care ai nevoie pentru proiectele cosmetice. Juliette și Abi te ghidează prin principiile de bază, ca realizarea infuziilor și explică de asemenea ce trebuie să știi despre depozitarea și despre păstrarea lor în siguranță. Partea a doua a cărții este dedicată celor 37 de rețete delicioase pentru față, pentru corp și pentru păr, plus sugestii pentru adaptarea lor.

Proiectele prezentate se adresează tuturor tipurilor de piele și de păr și includ exfoliante pentru corp, produse de curățare, loțiuni tonice, hidratante, creme de mâini, balsamuri de buze, unturi de corp, spray-uri pentru picioare, șampoane și tratamente pentru păr. Pas cu pas, ilustrațiile și instrucțiunile clare permit o ușoară urmărirea a rețetelor. Cartea se termină cu idei de ambalare și de prezentare a frumoaselor produse home-made.

 

  1. Face: Make Up, Skincare, Beauty – Sam and Nic Chapman

Ilustrată în întregime cu fotografii originale, această carte include sfaturi, tehnici și sugestii pentru piele, pentru sprâncene, pentru gene și pentru buze, incluzând modurile în care simboluri ca Marilyn Monroe și-au modelat înfățișarea de-a lungul timpului. De la ghiduri ușor de urmat, la recomandări pentru uneltele ideale pentru realizarea lookului perfect, acest manual îți va arăta cum să abordezi fiecare trăsătură și cum să o aranjezi pentru a ți se potrivi cel mai bine. Fie că ești un începător sau un make-up artist aspirant, fie că doar vrei să încerci ceva nou, aceasta este cartea potrivită pentru tine.

 

  1. Easy On the Eyes – Lisa Potter-Dixon

Începând cu elementele de bază, Lisa te învață cum să pregătești și cum să perfecționezi baza machiajului înainte de a-ți transforma lookul cu ajutorul umbrelor, al creionului și al celorlalte elemente. Ea te ajută să realizezi sprâncenele perfecte care să-ți încadreze frumos ochii, urmând fotografiile pas cu pas. Fie că încerci să cauți un look distractiv, tineresc, elegant sau sofisticat, Lisa îți va arăta cum îți pui ochii în evidență cu sugestii și cu sfaturi care se potrivesc tuturor formelor, culorilor și stilurilor.

Pe lângă descoperirea modului în care poți realiza un machiaj smokey eye perfect, o mișcare clasică și un look în creion, Lisa îți arată cum să obții lookul chic al anilor 1920, cu sclipici și cum să folosești culoarea, demonstrând că într-adevăr ochii contează enorm. În timp ce prezintă produsele esențiale pe care trebuie să le ai în geanta de machiaj, ce să folosești când ești luată pe nepregătite, cum să îți transformi lookul de biroul într-unul potrivit pentru ringul de dans, ea oferă și o privire în culisele show-ului lui Matthew Williamson de la London Fashion Week. Fiecare look poate fi realizat în 5, în 15 sau în 30 de minute, așa că nu contează care e stilul tău, cât de mult timp ai nevoie pentru a fi gata sau ce instrumente ai la îndemână, poți să ajungi la „wow!” cât ai clipi.

 

  1. Skin Food – Sophie Thompson

Când vine vorba despre piele noastră, natura știe să o calmeze, să o netezească, să o hidrateze, să o tonifice și să o întrețină. Nu e probabil nicio surpriză că trandafirul nu doar calmează pielea, ci, în medicina tradițională chineză, el calmează întreaga ființă. Algele sunt pline de antioxidanți care sunt buni atât ca hrană, cât și pentru a da înapoi ceasul pielii noastre. Mierea manuka face părul mai moale, iar cafeaua este un exfoliant incredibil (chiar îți trezește pielea).

Sister & Co te învață că nu e nevoie să cheltuiești o avere pe produsele de înfrumusețare pentru a-ți hidrata pielea. Ai nevoie doar de câteva ingrediente care sunt disponibile în supermarketul tău și poți să începi procesele alchimice. Skin Food prezintă 70 de rețete care îți arată cum să îți faci din nimic produse de îngrijire a pielii așa că poți să umpli cu exfoliante incredibile, cu unturi și cu săruri acele frumoase recipiente de sticlă din baie. Transformă-ți baia într-un spa, scapă de stresul zilnic și revino la natură cu câte o linguriță. 

Acestea sunt câteva dintre cărțile care ne-au atras atenția și pe care noi le-am răsfoit în căutarea de noi metode de îngrijire și de tehnici de înfrumusețare. Sperăm că recomandările noastre vă vor ajuta să găsiți tehnica de îngrijire și machiajul care vi se potrivește cel mai bine.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.