Barbara Lombardi, art director ELLE România, despre criza din Italia natală și cum a trecut prin trei săptămâni de izolare

0

Ca în fiecare lună, îmi vizitam părinții în Italia și întâmplarea a făcut să fiu acolo în acel weekend când virusul a „explodat” în Lombardia și Veneto și panica s-a răspândit peste tot. Acel virus care era până atunci o simplă gripă’ devenise în foarte puțin timp un lucru care ne dădea peste cap viețile.

Deja lucrurile deveniseră serioase de duminică, toate știrile din țară și cele locale deschideau buletinele cu cazurile de infectare cu coronavirus, la fiecare oră numărul de contaminați creștea… și cu el și îngrijorarea mea.

Totuși, îmi repetam atunci că focarul era destul de departe de casa mea, dar îngrijorarea nu dispărea. Mai ales că marți aveam zbor de întoarcere spre București, cu plecare de la Bergamo. Încercam să-mi păstrez calmul, dar întrebarea frecventă pe care mă măcina era dacă nu cumva s-ar fi urcat în avion vreo persoană inconștientă sau care nu știa că putea fi afectată de Covid-19.

Ziua de luni a fost pentru mine una de panică totală! Deja numărul de infectați crescuse considerabil, la știri începuse să se vorbească despre carantină pentru persoanele care veneau din Lombardia și Veneto, se auzea de zboruri anulate… și, în acesta condiții, cum m-aș fi întors la birou?

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să caut măști și gel dezinfectant pentru mine și pentru cei dragi. Cred că am colindat toate magazinele și farmaciile din zonă, de abia după câteva ore de căutări am reușit să găsesc 4 măști din bumbac (nu dintre cele recomandate de medici) și 2 sticluțe mici de Amuchina. Lumea făcuse ravagii în farmacii, deja după puțin timp în câteva erau la intrare anunțuri că în acea incintă nu se mai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.