Bangkok și Koh Lanta, o experiență turistică inedită

0

Ca filosofie de călătorii (pentru că mă consider deja o călătoare profesionistă), nu prea merg în aceleași locuri de două ori. Excepții mai fac cu vacanțele de schi, dar în rest, pe principiul „sunt atât de multe locuri care merită văzute în această lume, de ce să merg în aceleași?!”, nu prea le-am repetat. Cu toate acestea, iată-mă în această primăvară, pentru a șasea oară, în Thailanda. Pasiunea pentru această țară nu mă face să merg fix în aceleași locuri, chiar dacă Bangkok-ul este o constantă, vacanțele propriu-zise la mare și soare au fost întotdeauna pe o altă insulă.

Cu Bangkok-ul e ceva special, este orașul de care mă leagă multe amintiri sentimentale, cea mai importantă fiind aceea că aici am fost cerută de soție acum peste zece ani. Dar m-a luat valul, nu asta voiam să subliniez, ci faptul că în Bangkok mereu găsești ceva nu doar nou, dar care să te impresioneze până la punctul în care să îți dorești mereu să te întorci. De data aceasta am fost surprinși de noul hotel în care am stat: The Siam. Nu e doar un hotel frumos, ci un loc în care ai parte de o experiență.

Designul hotelului, obiectele de artă pe care le vezi aici, atmosfera de modernitate care este atât de bine împletită cu cea din perioada jazzy Art Déco, cu postere vintage, gramofoane, îți dau un aer foarte special, parcă trăiești în același timp în două lumi aflate la 80 de ani distanță. Cred că ai putea să stai fără probleme închis trei zile în acest hotel, fără să te plictisești, experimentând mereu ceva nou.

Dacă în primii ani în care am mers în Thailanda ne organizam și ne luam vizele de la…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.