Aveți conflicte tot mai dese? 7 soluții ca să nu-ți mai ataci partenerul și să eviți cearta în cuplu

0

Orice cuplu are conflicte, mai mari sau mai mici. Însă, uneori, cearta în cuplu vă transformă relația într-un teren minat. Și aveți tendința să vă comportați unul cu celălalt ca și cum sunteți cei mai aprigi dușmani. În acest context, ce relație se poate dezvolta armonios? E cazul să faceți câteva schimbări.

Cearta în cuplu: ieși din modul de război

Pentru a soluționa un conflict este nevoie de o abordare mai diplomată, ce implică respect. Nu agresivitate, ironii, sarcasm, ci o atitudine colaborativă. Poate că în momentul respectiv scoate ce e mai rău din tine. Pentru a echilibra asta gândește-te și la lucrurile frumoase pe care le face, la calitățile pe care le are.

Lasă-l să-și spună părerea

Când nu ești ascultat, văzut, ai tendința de a deveni furios, iar situația să degenereze. Cearta în cuplu să fie ca un bulgăre de zăpadă care se face din ce în ce mai mare. Și în acest caz moneda are două fațete: a ta și a lui. După ce ți-ai spus punctul de vedere, lasă-l să-ți împărtășească părerea lui. Nu există numai o viziune a adevărului absolut: a ta. Contează și perspectiva partenerului.

Descoperiți problema reală

Uneori avem tedința ca cearta în cuplu să pornească de la un lucru minor: nu ai dus gunoiul, ai uitat să iei pâine etc. Iar aceste lucruri aparent banale să fie de fapt gheața de la suprafața unui ocean de durere sau nemulțumiri profunde. Este important să găsiți care este problema reală ce macină relația, și pentru ea să formulați soluții.

Cearta în cuplu și drumul spre compromisuri sănătoase

Compromisul sănătos este de fapt o satisfacere reciprocă a nevoilor emoționale, nu o negare a lor așa cum face…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.