Austrian Airlines promovează Viena prin cultura cafelei vieneze

0

100 de cafenele din cele peste 2.600 aflate în capitala Austriei fac parte din patrimoniul cultural UNESCO începând din 2011. Cafenelele vieneze sunt faimoase pentru specialitățile de cafea, dar și pentru arhitectura și designul specifice: mesele cu blat de marmură, scaunele Thonet, suportul special de ziare și candelabre. În fiecare dintre ele turiștii pot alege de la Wiener Melange – o cafea neagră cu lapte cald și spumă de lapte -, Franziskaner – cafeaua neagră cu spumă de lapte, frișcă și pudră de cacao -, Einspänner – specialitate vieneză din cafea neagră preparată cu frișcă și zahăr pudră la cele cu alcool: Maria Theresia – cafea neagră cu lichior de portocale -, Fiaker – cafea neagră cu coniac și frișcă.

Participând la tombola organizată de Austrian Airlines la București, până pe 17 decembrie, puteți câștiga o călătorie unică în lumea cafelei la Viena și multe alte premii exclusive.

Detaliile tombolei sunt prezentate pe microsite-ul campaniei, cafea.austrian.com. Tot ce trebuie să faci e să încarci în site momentul preferat în care savurezi o cafea.

Atmosfera vieneză a cafenelelor tradiționale  fost proiectată și la București, în cadrul pop-up Cafe Viena, deschis timp de o săptămână la Beans&Dots din Palatul Universul.  Vizitatorii s-au putut bucura de renumitele sortimente de cafea vieneză preparate de un barista austriac, de un show special de bar cu cocktail-uri de cafea pregătite de campionul mondial la flair bartending Valentin Luca, un club de carte cu o lectură a operei lui Edmund Waal, Iepurele cu ochi de chihlimbar’, un concert Aquarius.

În cadrul unor workshop-uri organizate în pop up Cafe Viena, vizitatorii au putut învăța cum se prepară renumitele specialități de cafea vieneză chiar de la specialistul austriac venit special la București.

Interacțiunea cu…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.