Aspectele importante de care sa tii cont cand vrei sa pui pe picioare o afacere
Daca planuiesti sa renunti la jobul tau actual pentru a merge pe drumul antreprenoriatului, ca sa iti deschizi o afacere si sa devii angajator, atunci trebuie sa iei in calcul anumite aspecte, ca sa reduci riscul de a pierde sume de bani importante. Drept urmare, inainte sa pui pe picioare un business, ia in considerare fiecare aspect pe care-l presupune o afacere si fa-ti un plan coerent, ca sa iti maresti sansele de succes. Iata cateva sfaturi utile pe care sa le iei in considerare.
Planul de afaceri
In primul rand, atunci cand ai de gand sa pornesti un business, trebuie sa tii cont de planul de afaceri, pentru ca acesta este pilonul care asigura succesul afacerii tale. Initial, ai nevoie de un buget suficient de mare care sa acopere toate cheltuielile, mai ales pe cele neprevazute, plus investitiile ce vor urma pe parcurs. Deci, trebuie sa te asiguri ca ai resursele financiare necesare. Dupa aceea, ai nevoie de cateva strategii. Pe langa cea financiara, este necesara si una de marketing, care sa cuprinda promovarea serviciilor si produselor, dar si un studiu de piata cu privire la competitorii tai. Ia in considerare si alte detalii importante, precum sediul firmei, numarul de angajati, plata salariilor sau achizitionarea anumitor obiecte. In consecinta, planul de afaceri trebuie sa iti asigure imaginea de ansamblu asupra viitorului tau business.
Trebuie sa fii in pas cu tehnologia
Gandeste-te ca atunci cand vei deveni om de afaceri vei avea foarte multe responsabilitati. De exemplu, trebuie sa ai grija de toate datele, contactele, fisierele sau actele care intra si ies din firma, pentru ca acestea sa nu ajunga pe mana cui nu trebuie. Drept urmare, ai nevoie de anumite masuri de securitate, care sa te protejeze de eventuale atacuri cibernetice, care iti pot aduce pagube insemnate. In consecinta, ca sa te asiguri ca datele tale vor ramane in siguranta, poti apela la un sistem server HPE sau la servere DELL, in functie de nevoile si de bugetul pe care il ai la dispozitie, ca sa le stochezi in mod corespunzator. Aceste servere sunt eficiente si asigura cele mai recente standarde de securitate. Aceasta investitie este o solutie viabila care faciliteaza dezvoltarea unei companii.
Taxele si impozitele
Chiar daca tu tintesti un profit cat mai mare, trebuie sa iei in calcul si costurile pe care le presupune o afacere. Mai precis, taxele si contributiile catre stat pe care vei fi obligat sa le platesti odata cu statutul de angajator. De exemplu, cele aferente salariilor angajatilor. In consecinta, vei fi nevoit sa faci diferenta dintre salariul brut si cel net, in plus, o alta necesitate o reprezinta rapoartele lunare, ca sa stii cu exactitate cati bani intra si ies din firma sau care este suma totala pe care o ai de platit pentru facturi. Drept urmare, fie o sa apelezi la o firma specializata in servicii economice, fie o sa fii nevoit sa apelezi la serviciile unui contabil.
Angajati competenti si motivati
Cu siguranta, daca iti doresti ca businessul tau sa se dezvolte si sa ai parte de profitul scontat, ai nevoie de angajati competenti, dar si motivati. Iar ca sa te asiguri ca acestia sunt eficienti si dobandesc cele mai noi cunostinte in domeniul lor de activitate, ii poti trimite la cursuri de specializare sau la diverse traininguri. Astfel, activitatea se va eficientiza, iar productivitatea in cadrul companiei va creste. Pe de alta parte, salariatii trebuie motivati ca sa te asiguri ca vor da randamentul maxim. In consecinta, trebuie sa le pui la dispozitie anumite beneficii. De exemplu, bonusuri de performante si mariri salariale, care sa ii determine sa isi atinga target-urile profesionale. Astfel, vor fi eficienti si vor fi dedicati profesional. In plus, zilele suplimentare de concediu, voucherele de vacanta, abonamentele la clinici de sanatate private, la sali de fitness, cardurile cadou sau decontarea transportului reprezinta alte facilitati la care poti apela.