Altecovent – firma pe care te poti baza in materie de sisteme de ventilatie si montarea lor

0

Poluarea este o problema din ce in ce mai alarmanta si autoritatile cauta sa ia masuri in acest sens. Atat poluantii biodegradabili, cat si cei nedegradabili contamineaza mediul inconjurator si implicit ne afecteaza noua sanatatea, precum si mediul de viata a plantelor sau animalelor. Toti trebuie sa avem grija ce si cum folosim astfel incat sa reducem la minimum poluarea, deoarece este in joc sanatatea noastra.

 

Problema si mai mare este ca nici macar in casa nu avem parte de aer curat, oricat de mult ne-am stradui. Tehnica deschiderii geamului pentru a intorduce aer curat in casa nu este chiar benefica. Nu faci decat sa aduci aerul poluat de afara inauntru. Acest lucru duce la necesitatea instalarii unui sistem de ventilatie. Despre alegerea unui sistem de ventilatie potrivit, montarea lui, momentul potrivit in care poate fi montat si alte informatii care te-ar putea interesa poti descoperi in continuarea acestui articol. Cert este ca cei de la Altecovent, cu site-ul oficial www.ventilatiecurecuperarecaldura.ro pot fi parteneri de incredere in acest sens care sa te ajute cu tot ce ai nevoie.

 

Cum te poate ajuta un sistem de ventilatie

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura este recomandat pentru orice casa. Putem spune chiar ca este necesar pentru ca poate aduce schimbari semnificative cu privire la calitatea aerului din incaperi. Sanatatea este poate cea mai importanta pentru ca fara aceasta nu putem munci pentru a ne intretine, calitatea vietii scade si odata cu acestea mai multe aspecte negative vin la pachet.

Deci pentru a avea parte de sanatate este necesar sa respiram un aer cat mai curat. Nu degeaba ne simtim mai bine dupa ce mergem la munte unde datorita copacilor din jur nivelul de poluare este mai scazut. Alege sa ai si la tine acasa un aer curat pentru a nu avea diverse probleme de sanatate cu privire la sistemul respirator.

Poti face asta cu ajutorul unui sistem de ventilatie montat chiar acasa, de niste profesionisti. Poti alege dintre un sistem descentralizat de ventilatie sau unul centralizat. Acesta nu doar ca scoate din casa aerul viciat, dar te poate ajuta din mai multe perspective:

-nu mai apare mucegaiul sau igrasia: avand in vedere ca respectiva casa, in care este montat un sistem de ventilatie, este aerisita, condensul nu mai ramane pe pereti si astfel igrasia nu va aparea. Astfel de probleme sunt des intalnite in bucatarie si baie deoarece aburii de caldura apar deseori.

-economie pentru costurile lunare: daca nu mai deschizi geamurile in fiecare zi si caldura din casa nu este scoasa afara, sistemele de incalzire nu vor mai functiona constant pentru a reincalzi aerul, pentru ca in casa se va mentine aceeasi temperatura. Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura pot duce la reducerea costurilor lunare de incalzire chiar si cu 30%, in functie de sistemul ales.

 

Poti descoperi toata gama de produse la cei de la Altecovent, unde vei gasi cu siguranta si solutia ideala pentru casa ta daca vrei cu adevarat o schimbare benefica pentru casa ta, implicit sanatatea ta si a celor dragi.

 

Cand este recomandat sa instalezi un sistem de ventilatie

Asa cum specialistii de la Altecovent recomanda, un sistem de ventilatie este recomandat a fi montat inca din etapa de proiectare a casei. Un astfel de sistem poate chiar creste pretul unei case, ca dovada a importantei lui. In ultima perioada oamenii cauta cat mai mult sa reduca poluarea si sa aiba grija de aerul pe care il respira, deci o casa cu un sistem de acest gen montat poate fi chiar de interes, in cazul in care vei vrea sa vinzi casa.

Bineinteles ca te va ajuta si pe tine foarte mult daca atunci cand vrei sa construiesti casa te interesezi si de aceste sisteme pentru a le monta. Cere ajutorul echipei de la Altecovent in acest sens si vei descoperi toate informatiile de care ai nevoie.

Cert este ca vine in avantajul tau daca alegi sa se realizeze instalarea inca din momentul proiectarii casei. In acest fel sistemul va putea fi montat conform tuturor regulilor pentru a functiona la nivel maxim in toata casa. Va putea fi stabilit si locul perfect in care sa poata fi montata unitatea centrala – in cazul sistemelor centralizate – astfel incat sa nu fie la vedere si sa nu te incurce cu nimic.

Scapi de niste griji in plus daca planifici instalarea sistemului de ventilatie inca din momentul proiectarii casei, in special cand vine vorba de montarea tubulaturii. Scad si costurile astfel, deci este mai avantajos pentru tine.

 

Diferenta intre sistemele centralizate si cele descentralizate

Daca vei accesa site-ul ventilatiecurecuperarecaldura.ro vei descoperi o gama foarte vasta de produse ce tin de ventilatie, care sunt de mai multe feluri. Poate nu stii exact care este cel potrivit pentru casa ta, dar echipa formata din experti in domeniu te vor ajuta.

 

In functie de mai multe aspecte acestia iti vor sugera un sistem de ventilatie centralizat sau descentralizat. Acestea au cam acelasi rol, dar difera foarte mult din mai multe perspective:

-complexitatea instalarii;

-rezistenta pe termen lung;

-procesul de functionare;

-pret.

 

Despre sistemele descentralizate

Acestea pot fi montate in orice cladire, acesta fiind si un prim aspect prin care se diferentiaza de cele centralizate. Este necesar totusi ca respectiva cladire sa nu aiba mai mult de 160 de metri patrati pentru ca acesta sa fie cu adevarat eficient.

La un astfel de sistem nu sunt necesare trasee de tubulatura, motiv pentru care poate fi instalat oriunde. Un mare avantaj este faptul ca energia electrica pe care o consuma are un nivel foarte scazut. Deci ai parte de costuri reduse si din acest punct de vedere.

Poti descoperi pe site-ul ventilatiecurecuperarecaldura.ro multe variante de astfel de sisteme de la branduri cunoscute precum Aerauliqa, SEVi sau altele. Nu ai parte de poluare fonica pentru ca sunt silentioase si de asemenea le poti curata foarte usor.

 

Cand este de preferat un sistem centralizat de ventilatie

Daca alegi sa montezi un astfel de sistem din etapa proiectarii, vei prefera sa alegi un sistem de ventilatie centralizat. Fiind mai complex, sistemul centralizat necesita mai multe trasee de tubulatura prin fiecare incapere, deci montarea se va face in etapa proiectarii. De asemenea unitatea centrala este destul de mare si astfel este nevoie de un loc in care poate fi montata.

Acestea sunt potrivite pentru cladirile mari pentru ca fiind mai complexe pot aerisi foarte bine si un spatiu mare precum cladiri de birouri si altele de acest gen. Recomandat ar fi sa existe si o camera tehnica pentru unitatea centrala pentru a reduce din zgomotul pe care il creeaza.

 

Servicii de montare realizate de profesionisti

Fiind procese destul de complexe, montarea sistemelor de ventilatie trebuie realizate de profesionisti, asa cum veti regasi la Altecovent. Acestia pot fi alaturi de tine inca din momentul in care alegi sistemul potrivit si pana in momentul in care il pornesti.

Vor analiza fiecare aspect astfel incat sa il monteze exact acolo unde trebuie pentru ca acesta sa functioneze la capacitate maxima. Scapi astfel si de stres in plus pentru ca nu trebuie sa cauti intr-un loc sistemul si ma apoi experti pentru montare.

 

Acceseaza site-ul lor pentru a descoperi mai multe informatii si contacteaza reprezentantii.

Contact:

info@ventilatiecurecuperarecaldura.ro

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.