Alexandru Andrieș cântă despre ministrul Daea -“Petrică are o oaie”

0

„De mult n-am mai scos albume de satiră, însă e momentul potrivit. Cânt ce se întâmplă acum, practic, nu a fost nevoie să inventez ceva”, descrie Alexandru Andrieș temele noului CD, cel cu numărul 84, record neegalat de niciun alt muzician din România.

Primul luat în vizor de artist: ministrul Agriculturii, pitorescul Petre Daea. Lui i-a dedicat Andrieș chiar melodia ce dă titlul albumului: „Petrică are o oaie”!

„Milițienii v02, o altă piesă de pe noul album, este inspirită din evenimentele din 10 august din Piața Victoriei.

Alexandru Andrieș cântă despre ministrul Daea. „Petrică are o oaie” e albumul-record, cu numărul 84, al muzicianului

Uluitor pe partea de creație muzicală, Alexandru Andrieș, 64 de ani, este la fel de sârguincios și în activitatea profesională. Artistul continuă să fie conferențiar doctor la instituția pe care o slujește de aproape 40 de ani, Instututul de Arhitectură Ion Mincu din București.

Andrieș a absolvit facultatea în 1980, de atunci a rămas profesor, e activ în Uniunea Arhitecților, în Uniunea Scriitorilor și, nu în ultimul rând, în Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Solistul a reimprimat, în varianta concertistică, și „Interioare”, primul album și cel mai apreciat disc de autor. L-a reorchestrat și readus…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.