Alergiile la acarieni, există soluții

0

Te confrunți cu nas care curge, cu tuse, cu dificultăți respiratorii, rinită cronică și chiar cu eczeme sau crize de astm? Acarienii ar putea fi de vină. Și asta mai ales la începutul și la sfârșitul iernii deoarece aceștia sunt în plină perioadă de reproducere.

Acarienii nu sunt niște insecte. Acestea sunt niște bestiuțe care nu sunt deloc periculoase, nici dăunătoare și care nici nu pișcă sau mușcă. Acarienii sunt niște microbi naturali care conviețuiesc cu oamenii. Aceștia se hrănesc cu praf, cu scame – peliculele pielii, dar și cu ciupercile microscopice care cresc în saltelele paturilor. O casă foarte bine izolată, unde locuiesc atât oameni cât și animale, cu mobilele foarte aglomerate constituie pentru ei un teren de predilecție. Acarienii sunt inofensivi, excrementele lor, nu.

În case, praful reprezintă un amestec de diferite elemente: fire de păr, fibre, păr de animale, pene, spori de ciuperci, bacterii și mai ales, acarieni. În fiecare casă praful este compus în mod diferit iar concentrația de acarieni este variabilă. Prezența acarienilor nu este însă un semn al lipsei curățeniei.

Acarienii au nevoie de un mediu umed și cald și din aceste motive acestea afectează cel mai adesea așternuturile de pat. Acarienii trăiesc în special pe fibrele naturale și sintetice. Se ascund în saltele, pe animale, în canapele sau în covoare, pentru a se multiplica încet dar sigur.

Studiile au demonstrat faptul că 30% dintre adulți sunt sensibili la acarienii cauzați de praf. Acest lucru înseamnă că aproape 1,2 milioane de persoane ar putea avea o sensibilitate aparte, cronică la acarieni. O alergie la acarieni poate fi demonstrată prin teste cutanate și analize de sânge. Alergenul principal se află în dejecțiile acarienilor, în suspensie în aerul ambient.

Întrând în contact cu pielea și cu mucoasa respiratorie, aceștia provoacă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.