Albania – Cântăreața pop Rita Ora se implică în construcția unei case pentru o familie afectată de cutremur

0

Cântăreaţa pop Rita Ora se implică în construcţia unei noi case pentru una dintre familiile din Albania afectate de cutremurul violent de la 26 noiembrie, a anunţat edilul din Tirana, Erion Veliaj, citat de agenţia Xinhua.

Familia Sala, compusă din şase membri, este una din numeroasele familii grav afectate de cutremurul puternic ce a zguduit ţara balcanică la 26 noiembrie şi a lăsat în urmă 51 de morţi.

Rita Ora, cântăreaţă britanică născută pe teritoriul fostei Iugoslavii, într-o familie de albanezi, a răspuns apelului lansat de municipalitatea din Tirana şi a decis să ajute familia Sala să aibă o locuinţă nouă până la Anul Nou.

Ora a anunţat în media de socializare decizia de a-i ajuta pe albanezi. ”Familia pe care am ales-o este Sala şi vom urmări lucrările de construcţie a noii case”, a scris cântăreaţa.

Noua casă a familiei Sala se află în localitatea Pinar, în suburbiile oraşului Tirana.

Veliaj a indicat că municipalitatea nu îşi permite să acopere cheltuielile de reparaţie sau construcţie a fiecărei case distruse de cutremur.

Vineri, ministrul albanez al Apărării, Olta Xhacka, a declarat că cel puţin 4.000 de familii din Albania nu se pot întoarce la locuinţele lor din cauza pagubelor produse de cutremurul devastator.

Seismul cu magnitudinea…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.