Ai alergii? Uite cum trebuie să arate dormitorul tău

0

Dacă ești o persoană alergică, probabil strănuturile constante, furnicăturile și mâncărimile nu îți sunt străine. Și probabil că deja iei medicamente și ai grijă la alimentele pe care le consumi. Însă te-ai gândit vreodată că inclusiv dormitorul tău trebuie să fie „allergy proof”?

Adică vei avea nevoie să ții cont de câteva sfaturi ca să îți creezi dormitorul potrivit, sfaturi pe care noi le-am adunat aici pentru tine. Așadar, uite de ce să ții cont:

 

Un cuvânt despre acarieni…

Acarienii sunt probabil factorul din dormitorul tău care îți declanșează alergiile; dacă te întrebi ce sunt acarienii, o să îți explicăm cât mai simplu: sunt microorganisme vii, care se hrănesc cu pielea ta moartă. Nu le poți vedea cu ochiul liber, fiind ușor de confundat cu praful. Acești acarieni se ascund mai ales în salteaua și perna ta.

Sfat: investește într-o saltea calitativă și alege să o acoperi cu o husă de saltea, pentru că o vei putea spăla mult mai des. Îți sugerăm să cureți această husă săptămânal, iar fețele de pernă alege să le schimb o dată la 2 – 3 zile, pentru a păstra mediul cât mai curat. Alege, de asemenea, și lenjerii de pat calitative, și evită să folosești detergent / balsam de rufe cu parfum, pentru că e posibil să dezvolți o reacție alergică la acesta.

 

Aerul din dormitor

De fapt, am putea spune asta despre aerul din toată casa: trebuie să îl îmbunătățești. Ai simțit vreodată senzația de „aer greu”? Dacă da, ai venit în locul potrivit. Alergiile tale pot fi declanșate inclusiv de calitatea precară a aerului din încăpere – cel mai probabil, un aer încărcat te va face să strănuți și să ai furnicături.

Sfat: alege să cumperi un umidificator / dezumidificator / purificator de aer, în funcție de necesități. Aerisește de cel puțin 2 / 3 ori pe zi, câte 10 minute. Și nu uita: purificatorul de aer e cu atât mai necesar dacă stai într-o zonă extrem de tranzitată.

 

Cât de des faci curățenie?

Poate pare o întrebare ușor tabuu, însă e de datoria noastră să ți-o adresăm. Dacă ești o persoană alergică, curățenia trebuie să fie una dintre prioritățile tale când vine vorba de casa ta. Cu cât ai mai mult praf în cameră (mai ales dacă vorbim de camera în care dormi), cu atât alergiile tale vor deveni mai severe.

Sfat: fă curățenie cel puțin de două ori pe săptămână; nu lasă săptămâna să treacă fără să dai cu aspiratorul și să ștergi praful. Inclusiv în perdele și draperii se adună extrem de mult praf. Asigură-te că îți cureți inclusiv lenjeriile, salteaua și ​​pilota 4 anotimpuri, dar și fețele de pernă (pe care trebuie să le schimbi o dată la 2 / 3 zile).

 

Dacă ai multe lucruri…

Ar trebui să mai renunți la ele. Știm cât de greu e să arunci lucruri, însă persoanele cu alergii trebuie să facă un efort. Cu cât ai mai multe lucruri în dormitor – zeci de decorațiuni, fotografii, muuuulte cărți, covoare groase, draperii bogate – cu atât ai mai mult praf. Simplu!

Sfat: rezumă-te la lucrurile necesare pentru tine și donează ce nu folosești. Nu îți încărca dormitorul cu lucruri inutile, pentru că nu faci decât să creezi un spațiu potrivit pentru dezvoltarea prafului și acarienilor.

 

Așadar, dacă ești o persoană cu alergii, nu dispera – poți să îți croiești dormitorul astfel încât să ți se potrivească doar ținând cont de câteva tips & tricks ușor de pus în practică. Și nu uita de pastilele de alergie recomandate de specialist.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.