Adolescenții din România merg în Parlament să le ceară aleșilor să îi asculte în campania #GenerațiaMeaVăVede

0

Se spun multe lucruri despre adolescenții din România, dar nu se poate spune că le lipsește conștiința civică. De aceea, câțiva dintre ei merg azi la Parlament să le ceară aleșilor să îi ia în seamă atunci când votează legi.

Câțiva dintre adolescenții din România merg astăzi la Parlament, reuniți sub demersul #GenerațiaMeaVăVede, să le ceară parlamentarilor să ia decizii care să le ofere siguranță, să le protejeze viitorul și să le îmbunătățească accesul la drepturile de bază – printre revendicările tinerilor se numără transportul public, știut fiind faptul că acesta este deficitar mai ales în zonele rurale, împiedicând accesul la educație și uneori punând în pericol viețile adolescenților; și instruirea polițiștilor, organelor judiciare și a cadrelor didactice în privința cazurilor de hărțuire și agresiune.

Inițiativa adolescenților a fost lansată de Girl Up, o rețea de peste 60 de elevi de liceu din 21 de localități din România care susține drepturi și oportunități egale pentru fetele din țară. „Conștienti și implicați în comunitățile noastre, hotărâți să facem o schimbare, dar nu suficient de mari pentru a candida pentru funcții publice. Educați cu privire la legi, drepturile noastre, cum și de cine trebuie protejate, dar nu suficient de mari pentru a vota. Determinați, preocupați de viitorul nostru, exprimându-ne îngrijorările, dar nu auziți. Aceasta este generația noastră.”, este declarația de intenție a acestora.

Adolescenții din România mai spun că trebuie schimbate o mare parte a programelor școlare, că legislația care îi privește trebuie adaptată și că elevii ar trebui să aibă și ei un cuvânt de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.