9 trucuri pentru o coafură impecabilă

0

Cu excepția cazului în care ești una dintre norocoase, este posibil să fii deja familiarizată cu acele zile în care părul tău pare de neîmblanzit, indiferent de produsele și tehnicile pe care le folosești. Cu toate acestea, există câteva moduri de a gestiona acele situații neplăcute, prin adoptarea unei rutine potrivite de frumusețe. Iată 9 trucuri pe care le poții folosi pentru a obține o coafură fără cusur în fiecare zi!

  1. Elimină excesul de șampon uscat

Folosirea șamponului uscat pare un proces simplu. Tot ce trebuie să faci este să iți secționezi părul, să pulverizezi la rădăcini pentru a înmuia orice acumulare de uleiuri și apoi să te bucuri de un aspect complet reîmprospătat. Dar, potrivit stiliștilor, există un secret care va schimba total rezultatul final.

Toată lumea folosește șampon uscat, dar foarte puțini îl aplică în mod corespunzător. Aplicați bine la rădăcini și apoi îndepărtați-l cu un uscător. Majoritatea îl masează în păr până la momentul în care excesul pare că a dispărut, cu toate că este necesar să elimini produsul pentru a scăpa de surplusul de murdărie și uleiuri.

  1. Folosește măști de păr înainte de a merge la sala de sport

În mod obișnuit, ne place să folosim diverse măști hrănitoare imediat după ce am terminat antrenamentul la sala de sport pentru a ne curăța în profunzime firele de par. Dar, se pare că opusul este de fapt mai benefic pentru sănătatea părului.

Știai că sarea din transpirație îți usucă părul? Dacă aplici o mască hidratantă înainte de antrenament, căldura va permite ca masca să lucreze mai în profunzime, ingredientele vor împinge umezeala în șuvițele de păr și, în cele din urmă, o va sigila înainte ca sarea să aibă șansa de a vă usca părul.

  1. Nu folosi șampon foarte des

Dacă utilizezi șampon de fiecare dată când faceți duș, oprește-te imediat! Procesul de spălare usucă părul, ceea ce face dificil de obținut un păr strălucitor și hidratat. În schimb, folosește puțin șampon uscat sau mergi la sigur cu o coadă de ponei șic și lejeră care să te ajute să simți părul mai puțin gras. Ideal ar fi să îți speli părul o dată sau de două ori pe săptămână.

  1. Nu aplica balsam pe suprafața scalpului

Dacă îți simți părul gras imediat după o spălare proaspătă, poate fi din cauza modului în care utilizezi balsamul. În loc să-l înmoii în întregul cap, evită scalpul. Ar trebui să-l aplici la 3-4 centimetri distanță de scalp, ceea ce va împiedica balsamul să migreze. În ceea ce privește pielea capului, acesta are uleiuri naturale care îl vor păstra corect hidratat.

  1. Folosește setarea de aer rece a uscătorului

Există un motiv pentru care uscătorul tău are setarea de aer rece. Folosindu-l pe tot parcursul în care îți usuci părul, îți poate face șuvițele de păr să capete un aspect gras. Însă, de îndată ce părul este complet uscat, cheia pentru a oferi strălucire este să aplici pentru câteva secunde aer rece. De asemenea, poți utiliza aerul rece în secțiuni pentru a-ți fixa mai bine coafura.

  1. Ține ondulatorul în poziție orizontală

Există o mulțime de moduri diferite de a utiliza un ondulator, dar dacă vrei să îți ondulezi părul ca un adevărat profesionist, trebuie să treci de la menținerea ondulatorului din poziție verticală în poziție orizontală. Pare ciudat, dar funcționează – trebuie doar să încerci. Când îți înfășori părul în jurul ondulatorului ținut în poziție orizontală, termini cu un stil glam de tip undă „ S ”, care atunci când este periat arată  strălucitor și elegant.

  1. Folosește periile potrivite

Folosirea unei perii universale este ușoară, dar nu este cea mai bună decizie pentru părul tău. Este crucial să achiziționezi un set de instrumente pentru îngrijirea părului, astfel încât să îți poți stiliza corect firele de par, indiferent de circumstanțe. Perii diferite sunt concepute pentru a oferi funcții diferite.

  1. Fă-ți părul cu o seară înainte

Economisește timp, fă toată munca grea cu o seară înainte! Dacă ai un eveniment important, dar părul tău este sălbatic, spală-l și usucă-l cu o seară înainte, apoi răsucește-l și prinde-l într-un coc. După un somn odihnitor, firele rebele vor fi mai netede, iar părul va avea un aspect ondulat natural.

  1. Folosește un tricou în loc de prosop pentru a-ți usca părul

De ce să cheltui bani pe prosoape dacă poți, la fel de bine, să folosești tricourile vechi? Materialul este mult mai ușor pe păr și îl poate păstra mai sănătos pe termen lung. Specialiștii recomandă uscarea părului cu un tricou vechi din bumbac. Șuvițele umede sunt mult mai fragile și predispuse la rupere, iar fibrele dure ale unui prosop pot fi mult prea agresive.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.