9 dintre cele mai bune locuri din lume pentru a privi stelele

0

Probabil te întrebi de ce este nevoie să străbați lumea pentru a vedea stelele, când le poți admira chiar din locul în care te afli acum. Ei bine, statisticile arată că aproape două treimi din lume nu poate vedea Calea Lactee, pentru că orașele moderne sunt foarte bine luminate.

Însă există anumite destinații de unde te poți bucura de o priveliște absolut încântătoare, unde cerul nu a arătat niciodată mai frumos. Dacă ești în căutarea acelei experiențe unice, intergalactice am putea spune, îți recomandăm câteva locuri din lume unde îți poți îndeplini această dorință:

Pic du Midi, Franța

Turiștii escaladează cele mai înalte vârfuri pentru a admira cerul pe timp de noapte, când este complet acoperit cu stele. Aici există posibilitatea de a beneficia de un expert care îți va explica toate aspectele care te interesează în legătură cu astrele.

Muana Kea, Hawaii

La o înălțime de 4200 de metri în vârful muntelui Muana Kea, natura își dezvăluie adevărata frumusețe. Cu ajutorul unui telescop, oamenii de știință vin aici pentru a privi universul.

Deșertul Atacama, Chile

Mulți turiști pasionați de privitul stelelor sunt familiari cu această destinație unică. Nivelul de poluare este foarte scăzut, iar punctele de mare altitudine și cei peste 900 de kilometri de deșert fac din această regiune un loc absolut special pentru turiști.

Kerry, Irlanda

Unele dintre cele mai frumoase constelații pot fi văzute în această peninsulă superbă a Irlandei. Inscripțiile preistorice de pe monumentele din această zonă demonstrează că locuitorii admirau stelele cu mii se ani în urmă.

NamibRand Nature Reserve, Namibia

Acest deșert african este probabil…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.