8 muzee celebre pe care le poți vizita online, oricând și oriunde

0

Poate că nu erai pregătit să stai acasă atâtea zile, dar asta nu înseamnă că trebuie să îți irosești (tot) timpul liber pe social media sau binge-uind seriale. Oferta culturală disponibilă pe net e mult mai diversificată decât ai putea crede, iar ea implică inclusiv turul virtual al unor muzee celebre din întreaga lume.

Luna trecută, Google Maps a împlinit 15 ani de existență, pe care a decis să-i sărbătorească punând la dispoziție noi funcții care ne ajută să fim doar la un click distanță de locuri din întreaga lume. Se pare că Google Arts & Culture a colaborat cu peste 500 de muzee și galerii din întreaga lume, pe care le putem astfel vizita virtual. Am pregătit mai jos, o listă cu câteva dintre ele. De asemenea, pe site-ul Institutului Național al Patrimoniului vei putea găsi o listă cu expozițiile virtuale din România.

Galeria Uffizi (Florența)

Galeria Uffizi, unul dintre primele muzee moderne, deschis vizitatorilor începând cu secolul al XVI-lea, este recunoscut pentru colecția sa de artă renascentistă, găzduind unele dintre cele mai cunoscute opere ale lui Michelangelo, Leonardo da Vinci și Botticelli, printre alții. Acum te poți plimba prin palatul creat de arhitectul Giorgio Vasari de oriunde din lume.

Muzeul Van Gogh (Amsterdam)

Fanii lui Vincent Van Gogh au acces la cea mai amplă colecție a pictorului olandez – mai precis, peste 200 de picturi, 500 de desene și 750 de scrisori personale.

Muzeul Ermitaj (Sankt Petersburg)

Situat în centrul orașului Sankt Petersburg, Ermitaj este unul dintre cele mai mari și vizitate muzee din lume, având peste 60.000 de obiecte de artă expuse în aprox. 1.000 de săli –…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.