8 atracții turistice care s-au închis din cauza supraaglomerării

0

Supraaglomerarea devine o problemă din în ce în ce mai serioasă pentru țările care găzduiesc niște zone cu adevărat spectaculoase. În urma unor valuri uriașe de turiști, guvernele au fost nevoite chiar să restricționeze accesul în aceste opt atracții turistice din cauza distrugerii ecosistemelor:

O tabără de bază de pe Muntele Everest nu mai este deschisă publicului

Pe partea tibetană a Muntelui Everest, turiștii puteau să ajungă cu mașina la o tabără de bază, o destinație destul de populară printre pasionați, de altfel. În 2015, 40.000 de oameni au vizitat tabăra. Supraaglomerarea a creat o problemă gravă, potrivit Conde Nast Traveller. Aici s-au găsit opt tone de gunoi, inclusiv fecale umane și echipamente de escaladat. Ca răspuns la acest comportament inadecvat, guvernul chinez a decis să închidă tabăra în februarie anul acesta. 

Canionul Fjaðrárgljúfur a fost închis după ce o mulțime de turiști au văzut destinația în Game of Thrones

Canionul Fjaðrárgljúfur din Islanda a apărut în serialul Game of Thrones și în videoclipul piesei I’ll Show You, interpretată de Justin Bieber. Destinația a devenit în scurt timp una populară, iar turiștii s-au înghesuit să vadă faimoasa regiune. Țara a restricționat accesul la canion, din cauza deteriorării atracției de către turiști.

Piața plutitoare de flori Bloemenmarkt s-a închis în urma supraaglomerării

Bloemenmarkt obișnuia să fie o piață plutitoare de flori în Amsterdam, însă ultima florărie s-a închis în aprilie 2019. Michael Saarlos, ultimul florar din Bloemenmarkt, dă vina atât pe aglomerație, cât și pe turiști, care i-au împiedicat pe localnici să mai cumpere…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.