7 țări în care este foarte ușor să emigrezi

0

Probabil ca multor oameni le trece prin cap, la un moment dat în viață, să-și facă bagajele și să se mute în locuri mai bune de pe glob. Contextul internațional nu pare întotdeauna favorabil, au loc tot felul de catastrofe, unele naturale, altele nu. Chiar și în aceste condiții, există țări în care încă este ușor să ajungi și să rămâi. Iată-le pe cele mai importante, din punctul nostru de vedere.   

Costa Rica

Costa Rica poate fi considerată nu numai o destinație de vacanță, ci și una în care să petreci o parte importantă din viață. Țara are un program foarte avantajos pentru persoanele care pot demonstra că au 1.000 de dolari pe lună. Dacă nu ai acești bani, nu e o problemă, ai nevoie de un job pentru a primi un permis permanent de ședere și ulterior cetățenie. Mai există un detaliu care te poate ajuta, există în domeniul turismului foarte multe opțiuni, dar și în educație (predarea limbii engleze de exemplu).  

Germania

Dacă vrei să emigrezi dar ai vrea să rămâi mai aproape de casă, poți alege Germania. Germania este considerată, pe bună dreptate, motorul economiei europene. Face parte din Spațiul Schengen și este membră fondatoare a Comunităților Europene (Uniunea Europeană). Una dintre primele condiții pentru găsirea unui loc de muncă este cunoașterea limbii germane. Fără cunoașterea limbii, fie și la un nivel de începător, șansele de a găsi un loc de muncă sunt extrem de mici. Excepție fac domenii precum agricultura, construcțiile, în general munca necalificată. Salariile sunt în general mari, comparativ cu prețurile. Din ce în ce mai căutate sunt pozițiile de asistenți medicali în Germania, iar satisfacțiile muncii sunt mari.

Franța

Era de așteptat ca Franta să facă parte din acest top. Rezidenții francezi sunt cuceriți de gastronomia franceza, de cultura franceză. Integrarea este foarte ușoară pentru români și se poate de asemenea ajunge aici foarte ușor ca medic (indiferent de specializare) sau asistent medical.

Suedia

Dacă îți dorești o țară predictibilă, sigură din punct de vedere economic, dezvoltată, cu o calitate a vieții ridicată, atunci Suedia se potrivește acestor cerințe preliminare. Țara este dezvoltată și din punctul de vedere al egalităților de gen, al politicilor de imigrare, foarte dezvoltate. Pentru a putea locui aici și pentru a primi viză de muncă trebuie să dovedești că ai ofertă de job. În plus, procesul de imigrare se face ușor și este online. 

Irlanda

Veștile bune venite din Irlanda nu sunt deloc puține. Astfel, românii au o bună reputație acolo, se pune mare preț pe hărnicia lor și sunt considerați oameni de încredere. Chiar și în contextul Brexit, Irlanda rămâne în UE, angajatorii își plătesc taxele, pensia angajaților e sigură, la fel și asigurarea de sănătate. Corupția nu e mare, infrastructura dezvoltată. Pe lista minusurilor trebuie neapărat trecută vremea. 

Canada

Canada a fost și încă mai este o destinație preferată pentru emigrare. De ce ar emigra cineva tocmai în Canada? Din mai multe motive: canadienii sunt sociabili și prietenoși. Pentru a putea lucra legal în Canada, românii trebuie să dețină fie o viză de rezident temporar, fie permisul temporar de lucru, conform cu legislația canadiană.

Africa de Sud

Mulți europeni și americani s-au mutat în împrejurimile Cape Town, Africa de Sud și continuă să o facă. Pe bună dreptate, mâncarea este delicioasă, peisajele sunt de vis, oceanul e foarte aproape, sunt multe joburi disponibile în domeniul viticol, turism, ospitalității și nu numai. 

Așadar, soluții de emigrare există. Tot ce-ți rămâne de făcut este să stabilești destinația perfectă, în funcțiile de studiile și experiența ta profesională.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.