7 soluții de amenajare la exterior pentru o casă modernă

0

Stilul și confortul unei locuințe la curte sunt oferite, pe lângă amenajarile interioare și de cele exterioare. De aceea, orice proprietar trebuie să pună mare accent pe acest aspect. Pentru o amenajare modernă și practică a curții, ai la îndemână o multitudine de variante, iar noi îți vom oferi câteva sugestii care să te inspire.

1. Gardul împrejmuitor

Este un element important, scopul său nefiind unul pur decorativ. Din contră, s-ar putea spune că un gard are, în primul rând, rolul de a proteja proprietatea, rămânând la alegerea proprietarului cât de mult va pune accent și pe latura estetică.

Important este să alegi niște panouri de gard de cea mai bună calitate, putând opta pentru un gard mai înalt, care să-ți asigure intimitatea, un gard rustic sau unul modern.

2. Fațada casei

Primul lucru care atrage privirile vizitatorilor imediat ce intră pe poartă este casa, aceasta fiind elementul principal care influențează întreaga amenajare a curții. Este foarte important ca fațada să arate impecabil, deoarece aceasta face legătura dintre spațiul construit și cel natural, rulourile exterioare pot oferi casei un design placut.

Un material care se potrivește foarte bine pentru fațada unei case moderne este marmura. Dacă dorești să dai casei un aspect cât mai natural, cel mai potrivit material pentru fațadă este piatra.

3. Aleea de acces

În funcție de stilul ales, ai la dispoziție o serie de variante pentru a pava principala cale de acces de la poartă către casă. Dacă ai pavat casa cu piatră naturală, poți să folosești același material și pentru alee. La fel de bine va arăta și o alee pavată cu marmură sau cu mozaic. De asemenea, foarte practice sunt și aleile cu dale, dar și cele pavate cu beton, care au și marele avantaj de a fi foarte rezistente în timp.

4. Gazonul

Acesta trebuie să se integreze perfect cu celelalte elemente decorative și de finisaj. Dacă îți dorești o curte cu mai multă verdeață, îi poți aloca un spațiu generos, dar trebuie să ții cont de faptul că va trebui permanent îngrijit.

Dacă ești pasionat de grădinărit, poți planta singur gazonul, folosind semințe de calitate, însă ai la dispoziție și varianta mai simplă, reprezentată de rulourile de gazon, care se întind în grădină asemenea unei mochete.

5. Iluminarea

O locuință modernă este de neconceput fără o curte în care să te poți relaxa și în serile călduroase de vară sau în care să poți să stai la povești cu prietenii ori familia până târziu.

Pentru asta, ai nevoie de un sistem de iluminat, iar sfatul nostru este ca în spațiile în care se desfășoară activități – cum ar fi grătarul sau masa din curte – să instalezi becuri cu lumină puternică, iar în restul spațiilor, lumină ambientală.

6. Mobilierul de grădină

Pentru a fi o oază de calm și relaxare, curtea din jurul casei are nevoie și de o serie de obiecte de mobilier care se potrivesc perfect într-un decor modern. Un set compus din masă și scaune se potrivește foarte bine, mai ales dacă obiectele sunt din lemn sau din împletituri de răchită. Mobilierul poate fi completat cu o canapea comodă, un hamac întins la umbră, un balansoar sau un leagăn pentru copii.

7. Decorațiunile

Constituie un alt element important în amenajarea exterioară a unei case, iar alegerea decorațiunilor potrivite ține de gusturile și opțiunile tale personale. Tot ce contează este să fie obiecte realizate cu bun gust, lipsite de extravaganță și care să nu ocupe mult spațiu.

De asemenea, nu este indicat să umpli curtea cu astfel de elemente decorative, ci doar să le amplasezi în câteva puncte cheie, păstrând un echilibru.

Acestea sunt câteva dintre soluțiile după care te poți ghida în amenajarea exterioară a locuinței, dar nu ezita să dai frâu liber imaginației, adăugând și alte elemente acolo unde crezi că este cazul.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.