7 semne care îți arată că nu ai o casă corespunzător izolată

0

Izolarea corectă a locuinței a devenit un aspect aproape obligatoriu în ultimii ani pentru care optează tot mai mulți oameni. De ce? Pentru că o izolare necorespunzătoare atrage după sine, în timp, numeroase probleme nu doar dificil de rezolvat, ci și costisitoare. Pentru a te asigura că această acțiune nu va fi un eșec, există mai multe lucruri pe care ar trebui să le ai în vedere, de la pereții interiori/exteriori, până la tavan și etajul la care se află apartamentul ori zona în care este amplasată casa, după caz.

Izolarea corespunzătoare a locuinței vine la pachet cu numeroase avantaje incontestabile, motiv pentru care a devenit extrem de populară. Mai exact, izolarea casei menține o temperatură constantă, micșorează costurile la întreținere și mai ales la căldură, pentru că împiedică pierderea acesteia. Chiar dacă majoritatea caselor sunt izolate, este foarte posibil ca izolația să nu fi fost făcută în mod corect sau în totalitate, iar acest lucru se va răsfrânge asupra pereților, tavanului, costurilor de întreținere și, mai ales, asupra sănătății tale.

Așadar, dacă observi unul dintre următoarele semne, ar fi bine să iei măsuri și să izolezi casa în mod corespunzător cât mai repede posibil.

Infiltrații de apă

O izolație deficitară interioară de exemplu, poate genera umiditate în zona de întâlnire dintre plafon și suprafața interioară a peretelui. Cantitatea de umiditate se va acumula rapid și, în maxim un an, poate ajunge să provoace daune considerabile nu doar locuinței tale, ci și a celor din jurul și mai ales celei de dedesubtul tău. Dacă apa reușește să se infiltreze în masa de beton, armătura se degradează și mediul umed devine pat de cultură bacteriologică dăunătoare pentru sănătate.

Apariția condensului

În momentul în care observi că pereții fac condens, este clar un semn că ar trebui să verifici izolarea locuinței pentru că aceasta nu-și mai face treaba în mod corect. Dacă pereții exteriori sunt neizolați sau izolați în mod greșit, aceștia vor fi mereu reci, iar vaporii de apă din locuință vor condensa în zona dintre termoizolație și pereții exteriori. Pentru a evita apariția condensului și nu numai, specialiștii sunt de părere că poți opta cu încredere pentru vată de sticlă de la Macostore – acest material este calitativ, oferă o protecție termică ridicată și este rezistent la foc.

Pierderi constante de căldură

Dacă centrala termică sau alte surse de încălzire funcționează aproape non-stop, iar în momentul în care le oprești căldura se pierde în maxim o oră, acest lucru este un alt semnal de alarmă asociat cu o izolare necorespunzătoare a locuinței. Este indicat să alegi nu doar materiale izolante de calitate, ci și cu o grosime suficientă. Dacă ignori problema, atunci este foarte posibil ca următoarea factură de căldură să te surprindă în mod neplăcut.

Desprinderea treptată a plăcilor

Această problemă apare în momentul în care materialele folosite sunt de proastă calitate, ori nu respectă anumite specificații tehnice. Altfel spus, dacă aceste detalii au fost ignorate de cei care au realizat inițial izolarea casei, acest lucru atrage după sine deteriorarea lucrării, iar plăcile montate incorect pot începe să se desprindă devenind un pericol real atât pentru tine, cât și pentru cei din jur.

Apariția igrasiei și a mucegaiului

Igrasia și mucegaiul sunt unele dintre cele mai comune probleme cu care se confruntă majoritatea oamenilor, fie că stau la bloc, fie la casă. Cel mai des, aceste probleme apar inițial pe tavan, în colțuri, iar mai apoi încep să se extindă treptat. Este unul dintre principalele semne că izolarea casei nu este corectă și că ar trebui refăcută urgent.

Mirosuri neplăcute în încăperi

Igrasia combinată cu mucegai și nu numai, atrage după sine și un miros specific neplăcut de umezeală de care oricât vei încerca să scapi aerisind și parfumând locuința, nu vei reuși. Mirosurile neplăcute sunt un alt semn că există infiltrații de apă, chiar dacă nu ai observat încă acest lucru cu ochiul liber.

Degradarea acoperișului

Dacă stai la casă și observi că acoperișul începe să se degradeze fără vreun motiv vizibil, acest lucru poate fi un semn că izolarea acestui spațiu nu este corespunzătoare. Acoperișul este la fel de important precum pereții, așadar nu este indicat să uiți de el în momentul în care izolezi locuința.

În concluzie, dacă locuința ta prezintă una sau mai multe probleme din cele menționate mai sus, probabil a venit timpul să izolezi casa în mod corespunzător, cu materiale de calitate superioară.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.