7 semne că problemele din fosta relație ți-o afectează pe cea actuală

0

Din păcate, poate fi destul de greu să treci peste problemele din fosta relație. Așa că, deseori, noile relații nu sunt imune acelor greșeli. Chiar dacă nu le repeți pe cele făcute în trecut, poți cădea foarte ușor în aceleași tipologii (dacă nu ești conștientă de ele și nu te asiguri că le-ai rezolvat).

Specialiștii ne spun că acele greșeli pe care le facem într-o relație, fie că vorbim despre infidelitate, minciuni și alte asemenea, au rădăcini adânci și se bazează pe lucruri mult mai profunde decât vedem la suprafață. Fie că se referă la frica de singurătate, sentimentul că nu suntem îndeajuns de buni, lipsa de control, teama de eșec sau lipsa unor modele de relație sănătoasă, obiceiurile noastre ne semnalează nevoia de a privi dincolo de exterior.

Până înțelegem de unde provin aceste comportamente, ele devin mult mai ușor de repetat. Așa că, dacă identifici oricare dintre aceste obiceiuri în noua ta relație, înseamnă că este momentul să analizezi mai bine ce anume te-a adus în această situație. Iată câteva semne subtile care îți arată că greșelile din fosta relație o afectează pe cea actuală:

Refuzi să te cerți

Experții ne spun că nu este sănătos nici pentru noi, nici pentru partener, să refuzăm schimbul de argumente, oricare ar fi subiectul în cauză. Dacă unul dintre parteneri caută perfecțiunea în cuplu și refuză să-și exprime argumentele din teama de a nu crea o ceartă, va afecta dinamica relației curente. Deci, dacă te afli mereu într-o poziție defensivă, gândește-te de unde provine acest comportament și încearcă să te gândești la un mod prin care să-l rezolvi.

Te cerți pe aceleași subiecte

Dacă observi că folosești aceleași argumente de fiecare dată când vă certați, înseamnă că repeți greșelile pe care le-ai făcut în relația…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.