7 dintre cele mai celebre cupluri de artiști din istorie

0

Dincolo de dramele și poveștile amoroase ale celebrităților, stau alte evenimente la fel de intrigante, care pentru acești artiști au rămas în istorie. Iată șapte cupluri ale căror relații au trecut prin multe încercări:

1. Pablo Picasso și Françoise Gilot

Se cunoaște foarte clar faptul că Picasso a avut o mulțime de muze, însă cea mai faimoasă dintre ele rămâne Françoise Gilot, o artistă alături de care acesta a avut doi copii. Cei doi s-ar fi cunoscut într-un restaurant, unde Picasso a cucerit-o cu un bol de cireșe. Cei doi au fost împreună zece ani, însă relația a fost prea volatilă pentru a rezista trecerii timpului.

2. Frida Kahlo și Diego Rivera

Frida și Diego s-au căsătorit în 1929, însă au divorțat după ce s-a descoperit că Rivera își înșela soția cu sora ei, Christina. Frida, la rândul ei, și-a înșelat partenerul cu Josephine Baker. După această situație dramatică, cei doi s-au împăcat și au rămas împreună până la moartea Fridei în 1954, pe care Rivera a descris-o ca fiind cel mai tragic moment din întreaga sa existență.

3. Alfred Stieglitz și Georgia O’Keeffe

Cariera sa impresionantă a purtat-o pe Georgia O’Keeffe în New Mexico, fiind nevoită astfel să păstreze o relație la distanță cu soțul ei, Alfred Stieglitz. care era cu 20 de ani mai în vârstă decât artista. Cei doi și-au trimis scrisori de dragoste până la moarte. Mai târziu s-a aflat că numărul acestor ajungea la 20.000 de exemplare.

4. Marina Abramovic și Ulay

Marina și Ulay erau născuți în aceeași zi și se considerau ca fiind „părți dintr-un corp cu două capete”. Arta pe care o realizau împreună este cu adevărat memorabilă, însă…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.