6 motive pentru care continui să te îndrăgostești de bărbați indisponibili emoțional

0

Cu siguranță că nu ți-ai dorit să treci prin aceeași poveste – tu îndrăgostită, iar el indisponibil emoțional – dar te afli din nou aici. Chiar dacă știai de la început că nu poți face nimic în acest sens, tot ai încercat să-l schimbi, iar după ce ai observat că nu funcționează, ai renunțat, însă ai ajuns să te confrunți cu exact același tip de bărbat.

Văzând asta, începi să te îndoiești de deciziile tale și nu înțelegi cum reușești să alegi exact acei bărbați care nu-și pot lua un angajament față de tine. Experții îți spun care sunt motivele ce te-au determinat să te îndrăgostești de bărbați indisponibili emoțional:

Îți place drama

Ești atrasă de natura haotică a unei relații. Gândul pe care ți l-ai construit cu privire la potențialul relației devine mai important decât ceea ce este de fapt, în realitate. După ce ești adusă cu picioarele pe pământ, se instalează rutina. Astfel, începi să te gândești că iubirea vine doar din partea ta, în timp ce partenerul nu te privește ca pe o prioritate. De aici, se instalează drama, un antidot ideal pentru plictiseală și monotonie. Previzibilitatea, liniștea și calmul sunt văzute drept plictisitoare.

Încă te gândești la trecut

Conceptul numit „compulsie la repetiție” desemnează un fenomen psihologic prin care o persoană retrăiește un eveniment sau circumstanțele sale în mod voluntar. Asta înseamnă că acea persoană caută să se poziționeze din nou într-o situație în care evenimentul este foarte probabil să se întâmple din nou. Acest fenomen explică de ce alegi mereu același tip de partener, și anume, deoarece încerci să rescrii istoria, să rezolvi în final o experiență traumatizantă. Întreabă-te dacă încerci să-ți îndeplinești nevoia de afecțiune sau siguranță pe care nu ai…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.