6 investiții utile pentru orice fotograf
Ești pasionat de fotografie și vrei să cunoști tainele acestei arte vizuale? Atunci ești cu un pas mai aproape de a-ți îndeplini visul! Caută online sau fizic cele mai bune cursuri din care vei învăța tehnicile și regulile pentru a realiza cele mai bune cadre, unghiuri, focus-uri și povești în pozele tale.
Pe lângă aparatul de fotografiat vei avea nevoie și de alte accesorii, echipamente și consumabile, așa că află din articolul prezent care sunt cele 6 investiții pentru orice pasionat de fotografie.
Gripul
Gripul oferă o mai bună stabilitate și claritate imaginii, dă autonomie prelungită bateriilor aparatului și este ideal pentru fotografierea pe verticală. De exemplu, gripurile DSRL pentru aparatele Nikon îți vor oferi unele dintre cele mai frumoase și stabile cadre, indiferent dacă fotografiezi natura sau realizezi portrete.
Cu toate acestea, ține minte că un grip nu este întotdeauna potrivit pentru fotografiile pe care vrei să le realizezi, el crescând greutatea aparatului, dar și volumul acestuia; așadar s-ar putea să fie inconfortabil de utilizat pentru unele cadre.
Obiectivul foto
Obiectivul foto oferă portofoliului tău o varietate extinsă, un „ochi” profesional și imagini întotdeauna plăcute de către tine și publicul tău. Acestea se diferențiază în funcție de distanța lor focală, iar printre cele mai cunoscute și utilizate se află:
- Obiectivul de kit – este destinat utilizării generale, fiind ideal pentru persoanele la început de drum în lumea fotografiei;
- Obiectivul cu unghi larg – este potrivit pentru fotografierea peisajelor din natură, dar și pentru arhitectură și design interior – mărește încăperile;
- Obiectivul macro – pune în evidență toate trăsăturile frumoase ale obiectelor individuale sau ale anumitor detalii, precum petalele unei flori, monede, ochi, lăbuțe de pisică etc.
- Obiectivul prime – este perfect pentru fotografiile realizate noaptea, cele action sau pentru portrete, oferind o imagine de calitate superioară chiar și în mișcare;
- Obiectivul superzoom – capturează frumusețea naturii, dar și subiectele de la distanță. Poate fi folosit chiar și pentru portrete.
Blițul
Un alt accesoriu pe care nu ar trebui niciodată să-l uiți acasă atunci când urmează să mergi la o sesiune de fotografiat este blițul. Pentru ca toate imaginile tale să ofere un aspect profesionist tuturor ochilor, blițul trebuie ales în funcție de putere, patină, modul de declanșare – cablu, wireless, optic etc, viteza de reîncărcare, fiabilitatea și modul în care poate fi acesta folosit.
Carduri de memorie
Un lucru este sigur: niciodată nu ai destulă memorie pentru fotografii, așa că asigură-te că ai cel puțin încă un card de memorie cu spațiu voluminos la îndemână. Există mai multe tipuri de carduri: SD sau CF (Compact Flash) de exemplu, iar ele trebuie alese în funcție de clasa și viteza de scriere, cât și de aparatul utilizat: beginner, intermediar sau pro.
Trepiedul
Trepiedul este o investiție practică și sustenabilă, indiferent de fotografiile pe care le realizezi. El este potrivit pentru lucrul în studio, în natură, în pozele cu expunere lungă, pentru portrete sau chiar pentru cele macro. Vei găsi numeroase modele de trepiede de dimensiuni, greutăți și specificații diferite, trebuie doar să-l alegi pe cel potrivit pentru tine și nevoile tale.
Acumulatori și încărcătoare de acumulatori
Majoritatea accesoriilor foto utilizează baterii de tipul AA sau AAA. Pozatul continuu, funcțiile activate, tipul de aparat foto și modul în care utilizezi camera, toate acestea influențează durata de viață a bateriilor, așa că asigură-te că nu pleci la drum fără câteva seturi de rezervă. Mai mult, investește în baterii reîncărcabile și într-un încărcător pentru acestea. În acest fel vei economisi spațiu, bani și vei putea ajuta în procesul de reciclare.
Aparatul de fotografiat contează, iar alături de acesta se află accesorii, echipamente și consumabile moderne și sustenabile care te ajută să creezi cele mai frumoase imagini! Adaugă în arsenalul tău de artist aceste investiții și bucură-te de diferență!