5 tratamente cosmetice pe care nu ar trebui să le încerci acasă

0

Cine nu a încercat cel puțin o dată tratamentele de înfrumusețare pentru acasă? De la băi de abur cu rolul de a curăța porii, la exfolieri sau măști pentru ten cu efect miraculos.

Dar dacă unele dintre aceste tratamente sunt complet inofensive, altele pot avea efecte nocive cât se poate de serioase asupra tenului tău. Iată câteva proceduri și tratamente pentru ten pe care ar trebui să le lași în seama cosmeticienilor și a medicilor dermatologi:

Stoarcerea coșurilor, punctelor negre și comedoanelor

Ai auzit de atâtea ori că nu este bine să-ți storci coșurile, dar cu toate acestea nu te poți abține. Poate că nu cunoști cu adevăratele efectele nocive ale acestui gest. Obiceiul de a stoarce coșurile înrăutățește și mai mult acneea prin inflamarea țesuturilor și răspândirea bacteriilor responsabile pentru apariția ei. Te vei putea confrunta apoi cu și mai multe coșuri sau unele într-o formă mai gravă. Atunci când aplici presiune pentru a sparge un coș, poți cauza răspândirea infecției în interiorul pielii. Bacteriile vor ajunge mult mai în profunzime, ceea ce provoacă o leziune mai mare, care după vindecare lasă în urmă o cicatrice permanentă. Dacă te confrunți frecvent cu coșuri mari și dureroase, trebuie să apelezi la sfaturile unui medic dermatolog, care îți va prescrie un tratament special conceput pentru tipul de acnee cu care te confrunți.

De asemenea, obiceiul de a stoarce punctele negre și comedoanele are același efect dăunător asupra pielii. În acest caz poți provoca spargerea vaselor capilare de sânge, care în timp vor deveni vizibile la suprafața pielii. Un alt efect este infectarea porilor și transformarea punctelor negre și comedoanelor în coșuri. Pentru a scăpa de ele fără riscuri ai nevoie de ajutorul unei cosmeticiene.

Folosirea multor produse cu substanțe active puternice

Probabil îți sunt cunoscute…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.