5 semne fizice care îți arată că te afli într-o relație toxică

0

Persoanele care se află într-o relație toxică se confruntă cu anxietate, diferite probleme fizice, de vorbire sau chiar memorie. Iar acest lucru se întâmplă pentru că organismul lor este supus unui carusel hormonal de cortizol și adrenalină, ce provoacă boli digestive și încordarea mușchilor, printre altele.

Este foarte ușor să atribui durerea de cap sau starea de nervozitate consumului excesiv de cafea sau lipsei de somn, însă organismul îți trimite semnale ceva mai complexe de atât, despre mediul în care te afli și oamenii din jur. Așa că acordă atenție acestor simptome pe care trebuie să le ai în vedere dacă suspectezi că te-ai putea afla într-o relație toxică:

Te simți extenuată

Un simptom comun în ceea ce privește relațiile nesănătoase este acela de oboseală. Te confrunți constant cu stări temporare de bucurie, după care revii la cele de extenuare, iar cercul se tot repetă și te regăsești într-o situație de confuzie care te face să simți că nu ești ancorată în prezent.

Probleme autoimune

O relație toxică te poate duce într-un stadiu de dezvoltare al unei boli autoimune, cum ar fi inflamații, dureri ale corpului și erupții ale pielii. Experții adaugă că ceea ce se întâmplă cu organismul în aceste perioade nu poate fi explicat din punct de vedere medical. Așa că, de multe ori, discută cu pacienții despre mediul în care trăiesc, despre persoanele pe care le au în jur, pentru a determina dacă anxietatea extremă este rezultatul unei relații toxice.

Probleme digestive și schimbări hormonale

Persoanele care au o relație nesănătoasă își dau seama că nu mai pot mânca anumite alimente pe care înainte le consumau fără probleme, iar explicația ar fi aceea că în organism se acumulează stres, cortizol și adrenalină. Hormonii ne ajută să scăpăm de pericol…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.