5 idei de excursii cu mașina în apropiere de București

0

Capitala României, vibrantă și plină de viață, este percepută, de obicei, drept un oraș agitat și efervescent, care oferă puține locuri de relaxare oaspeților de departe sau mai de aproape.

Totuși, atât pentru vizitatorii ocazionali, cât și pentru locuitorii săi, împrejurimile Bucureștiului oferă o paletă variată de peisaje și destinații liniștite și atractive, care pot fi oportunități minunate pentru escapade de weekend sau chiar pentru scurte călătorii de o zi.

Dacă ți-ai propus să petreci un sfârșit de săptămână în jurul Bucureștiului sau ești în căutarea unei evadări din zgomotul și tumultul orașului, te invităm să explorezi câteva destinații din apropierea capitalei care, în mod sigur, nu te vor lăsa indiferent.

1.  Pădurea, lacul și mănăstirea Snagov

Odată ce te-ai hotărât să vizitezi împrejurimile Capitalei, cea mai bună soluție de deplasare este să folosești fie mașina personală, fie pe cele puse la dispoziție de diversele firme de inchirieri auto din Romania.

Una dintre primele tale destinații poate fi zona Snagovului, o oază de liniște, verdeață și tradiție.

Formată mai ales din arbori seculari, pădurea Snagov emană o atmosferă de calm și contemplare, fiind un refugiu pentru iubitorii de drumeții și plimbări în aer liber.

Pentru cei mai temerari sau îndrăgostiți de sportul cu undița, lacul Snagov oferă plimbări cu barca sau posibilitatea unei partide de pescuit catch-and-release.

În mijlocul lacului, cu o existență ce datează încă din secolul al XIV-lea, mănăstirea Snagov, cu o arhitectură impunătoare și picturi vechi, găzduiește mormântul lui Vlad Țepeș, nume simbol atât pentru oaspeții autohtoni, cât și pentru cei de pe alte meridiane.

2.  Domeniul Știrbey

Dacă ai venit în Capitală pe calea aerului, poți închiria o mașină de la o companie rent a car Otopeni, călătorind apoi către una dintre destinațiile cele mai frumoase din jurul capitalei: Domeniul Știrbey.

Fondat în secolul al XIX-lea de către familia boierească al cărui nume îl poartă, acest loc a devenit rapid un centru al rafinamentului și al ospitalității aristocratice. Cu o arhitectură impresionantă și grădini îngrijite cu migală, domeniul emană un aer de măreție și opulență, fiind mărturie a unei epoci de glorie și bun gust.

Domeniul Știrbey este recunoscut în întreaga țară pentru vinurile sale distinse, inconfundabile, și pentru experiența culinară de excepție. În restaurantele sale și pe terasele însorite, oaspeții pot savura delicii gastronomice pregătite cu ingrediente proaspete, locale, în armonie perfectă cu vinurile alese cu grijă.

3.  Parcul Comana și Delta Neajlovului

Parcul Natural Comana este un colț de rai pentru iubitorii de natură, oferind o varietate uimitoare de peisaje. Folosind aleile amenajate pentru drumeții și observarea naturii, ai ocazia să explorezi frumusețea sălbatică a acestui paradis natural, să descoperi plante rare și să admiri speciile de păsări migratoare care populează zona.

Delta Neajlovului este un sistem complex de canale și lacuri ce străbate regiunea, reprezentând o adevărată oază de biodiversitate.

Atât Parcul Natural Comana, cât și Delta Neajlovului oferă o varietate de activități sportive pentru toate gusturile, vârstele și preferințele.

4.  Domeniul Greaca

Fosta moșie boierească este mai mult decât o simplă destinație turistică; este o incursiune în lumea fascinantă a aristocrației românești și a bogăției culturale și naturale a regiunii.

Ridicat în secolul al XIX-lea, conacul în stil neoromânesc de aici oferă oaspeților ocazionali cazare în camerele sale și posibilități de relaxare în jurul celor două piscine.

Restaurantul cu priveliște asupra întregului domeniu și crama tradițională sunt locații de neratat pentru orice gurmand, iar cei mici au la dispoziție un loc doar pentru ei, cu piscină și tobogane, numit sugestiv Kiddyland.

5.  Mănăstirea Cernica

Acest loc de rugăciune și contemplare, cu rădăcini adânc înfipte în tradiția ortodoxă românească reprezintă o adevărată oază de liniște și pace.

În interiorul bisericii și al muzeului mănăstirii, oaspeții pot admira o colecție impresionantă de icoane și obiecte de cult, ce rămân martori ai timpului și mărturisesc credința puternică a comunității monahale care a locuit și slujit în aceste locuri de-a lungul secolelor.

Biserica mare a mănăstirii adăpostește moaștele Sf. Calinic, episcopul Râmnicului și fost stareț al așezământului, locașul fiind, astfel, un important centru de pelerinaj.

 

Regiunea din jurul Bucureștiului oferă călătorilor destinații fascinante și experiențe memorabile: de la mănăstiri vechi de secole, la peisaje naturale spectaculoase și palate impunătoare. Sperăm că ți-am oferit motive suficiente să petreci un weekend în împrejurimile Capitalei și să te bucuri de frumusețile sale.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.