5 cele mai comune probleme auto

0

La fel ca si in cazul oamenilor care periodic trebuie sa ajunga la un medic pentru diverse investigatii medicale, este recomandat ca periodic sa se mearga cu masina in service pentru efectuarea reviziilor de rutina. Prin intermediul acestora pot fi descoperite din timp unele probleme minore, care se pot transforma in defectiuni grave ale autovehiculului, ce pot necesita reparatii costisitoare.

Cu toate acestea, pot aparea probleme neasteptate, dar care, de obicei, sunt pre-anuntate de unele semne date de masina. Astfel ca, printre cele mai frecvente probleme intampinate de soferi se regasesc:

  1. Check-engine

Aprinderea acestui martor din bord este declansata de un senzor care detecteaza un cod de eroare, fiind una dintre cele mai comune probleme ale masinilor. Acesta poate semnala, de exemplu, o componenta defecta de la sistemul de injectie.

Din fericire, daca problema este detectata din timp, mecanicul de la service-ul auto specializat poate reconditiona piesa respectiva, pretul unei reparatii pompe de injectii fiind mult mai mic decat inlocuirea acesteia.

  1. Motorul pulverizeaza

Eficienta motorului este data de amestecul potrivit de aer cu combustibil care sunt arse in camera de combustie, proces facilitat de componentele sistemului de combustibil in colaborare cu sistemul de aprindere.

Tinand cont ca sunt foarte multe piese angrenate in acest proces, este important ca inlocuirea tuturor componentelor sa fie realizata conform recomandarilor producatorului.

  1. Cresterea consumului de combustibil

Din cauza uzurii sau a defectiunii unor componente ale sistemului de combustibil, cum sunt filtrele de combustibil, filtrele de aer, senzorii de debit de masa sau senzorii de CO2, motorul va consuma mai mult combustibil decat de obicei. De aceea este foarte important ca reviziile periodice sa fie realizate la timp, iar aceste componente, inlocuite.

  1. Bateria consumata

Durata medie a bateriilor auto este de aproximativ 3 ani sau 80.000 de kilometri, insa scaderea prematura a puterii acesteia poate fi determinata de alternatorul deteriorat, senzorul de temperatura al bateriei sau alte componente ale sistemului de incarcare.

O baterie descarcata se manifesta printr-un numar redus de amperi, care scad din cauza faptului ca bateria nu mai are capacitatea de a mentine o incarcatura.

  1. Explozia anvelopei

Cu toate ca, de obicei, soferii se confrunta cu desumflarea anvelopelor, din varii motive – uzura, lovirea unor obiecte, perforare – acestea pot determina si explozia anvelopei, situatie intalnita, de asemenea, destul de frecvent.

Durata de viata a anvelopelor poate fi marita prin mentinerea unei rotiri corecte a acestora, conform recomandarilor producatorului, indicat fiind ca aceasta rotire sa fie facuta la fiecare 8.000 de kilometri (sau odata cu schimbarea uleiului de motor).

  1. Scartaitul franelor

Sistemul de franare este esential pentru siguranta in trafic, de aceea trebuie mentinut intotdeauna intr-o stare foarte buna de functionare. Uzarea acestuia se poate manifesta prin scartait sau o pedala de frana moale, moment in care trebuie mers repede la un mecanic auto pentru verificare, deoarece sunt semne ca acestea ar trebui inlocuite.

In concluzie, indiferent care sunt semnele date de autovehicul, cel mai bine ar fi ca verificarea acestuia sa fie realizata in cadul unui service profesionist, de catre personal calificat. In acest fel siguranta in timpul rulajului este mai mare.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.