4 tipuri de șefi toxici și cum să le faci față

0

Ai un serviciu bine plătit, colegi buni, dar toată atmosfera e stricată de șefi toxici. În primul rând este necesar să ieși din idealizare. Așa cum nu există bărbatul perfect sau relația perfectă, nu există nici locul de muncă perfect. Întotdeauna ceva va da cu minus, iar tu vei fi nevoită să faci un compromis. Fie accepți un salariu mai mic, întrucât programul este flexibil și adori ceea ce faci. Fie mediul îți permite să evoluezi profesional, chiar dacă nu ai colegi de care să fii foarte apropiată. În ceea ce privește șefii, identifică tipologia și cum să le gestionezi comportamentul.

Șefi toxici? Manipulatorul emoțional

Nu face altceva decât să se plângă. Toată echipa este leneșă și dezinteresată, numai pe tine se poate baza. Face tot ce e omenește posibil să salveze departamentul sau să îl țină pe linia de plutire. Cât muncește și cum nu mai are timp de viață personală și familie… De regulă acest tip de șef este o femeie, bărbații nu au tendința de a intra atât de profund în emoții, ei mai degrabă fug de ele. Poate șefa ta toxică emoțional este speriată, depășită de situație și are nevoie de suport moral. E ok să i-l acorzi, atâta vreme cât pentru tine nu este epuizant.

Subliniază-i cât de important este să faceți cu toții echipă, nu doar tu cu ea, căci altfel ajungeți la supraîncărcare, burnout și eficiență redusă. Cum ea poate deveni un mentor sau ajutor și pentru ceilalți, folosind nevoia ei de atenție și de a se simți importantă. Dacă această abordare a șefei are ca scop manipularea conștientă, nu te pune în pielea salvatorului, deci nu intra în joc. După ce a ventilat puțin, reveniți la partea pragmatică…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.