4 sfaturi utile pentru o ieșire în natură alături de câinele tău

0

Ce poate fi mai plăcut decât să ieși la un picnic într-o zi frumoasă cu soare? Dar să nu uităm că și câinele nostru merită această plăcere estivală. Iată patru sfaturi pentru un picnic de succes în compania animalului de companie preferat.

     1. Nu uita trusa de urgență

Pentru a te bucura pe deplin de ieșirea la iarbă verde cu câinele, este important să ai mereu cu tine o trusă de urgență pentru situații neprevăzute. Ea ar trebui să conțină pansamente, creme hemostatice, iod sau betadină (pentru răni, tăieturi, mușcături), o pensetă (pentru căpușe), bolurile pentru apă și mâncare, pungile igienice (sunt indispensabile, chiar și în natură). Nu uita de lesă, mai ales dacă mergi în locuri aglomerate și știi că animalul are tendința să meargă „la cerșit” pe la alți oameni. Există lese caini extensibile, de diferite lungimi, care îi dau senzația că e liber, chiar dacă noi știm că nu e cazul. Și nu în ultimul rând, jucării, pentru ca patrupedul să se poată juca liniștit, iar tu să te poți bucura liniștit de un pahar de vin, de exemplu.

     2. Ai grijă la alimentație

Chiar și cel mai ascultător câine nu poate rezista anumitor mâncăruri, cu atât mai mult dacă este pui. Este important să iei cu tine câteva delicatese pentru ei: plicuri cu hrana umeda caini junior sau adult, după caz, biscuiți sau bețișoare speciale de ronțăit. Anumite alimente și băuturi sunt periculoase, chiar mortale, pentru câini, precum ciocolata, roșiile, ceapa, ciupercile, avocado, caisele, alcoolul sau cafeaua. Ai grijă să fie bine depozitate, astfel încât câinele să nu aibă acces la ele. Dar dacă totuși ești tentat și dorești să împarți mâncarea cu partenerul tău patruped, iată câteva alimente care îl vor face fericit: carne (ai grijă la oase), somon, cartof dulce, morcov, mere, castraveți, pepene. Da, și câinii mănâncă legume și fructe.

     3. Alege locul potrivit

Pentru a ieși la iarbă verde cu câinele, este important să găsești un loc adecvat. Există locuri pentru picnic unde animalele de companie nu sunt acceptate. Optează pentru locuri verzi sau de pădure, mai puțin populate, pentru a lenevi în liniște alături de câinele tău. Dacă ai un câine mai agitat din fire, este indicat să îl plimbi puțin prin zonă imediat ce ai găsit locul potrivit de picnic. Va descoperi treptat mirosurile oamenilor și locurilor din jurul lui și va fi mai puțin tentat să latre sau să sape peste tot și va fi mai ușor de controlat. Ia cu tine și pătura lui preferată, astfel va fi mai liniștit.

     4. Protejează-l de căldură

Dacă este deosebit de cald și însorit, alege un loc cu umbră. Oferă-i acces nelimitat la apă. Nu da niciodată apă cu gheață unui câine care suferă de căldură, căci asta îi poate produce un șoc termic. Poți să îi pui un prosop rece și umed pe gât sau pe burtică. Urechile și nasul câinelui tău sunt foarte sensibile, ai grijă să nu fie arse de soare. Poți să îl ungi cu puțină cremă de soare pentru copii atât pe urechi, cât și pe nas (atenție, nu pe trufă, unde ajunge ușor să se lingă!).

Dacă vrei să te bucuri de natură și aer curat, dar și de prietenul tău patruped, picnicul este mereu o idee bună. Câinele tău va fi mereu bucuros să descopere locuri necunoscute, să alerge prin iarbă, să simtă mirosuri noi. Dacă te pregătești cu atenție, poți avea parte de momente de neuitat alături de animalul tău de companie. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.