4 mituri despre căsătorie! Crezi că lucrurile astea ajută relația, dar sunt cât se poate de false

0

La tot pasul ne lovim de diferite mituri despre căsătorie. Ele sunt pornite din orgoliu (sunt soția lui, deci trebuie să facă exact cum vreau eu), din comoditate (ne-am căsătorit, nu mai e nevoie să fac eforturi), din viziunea tradiționalistă asupra cuplului (femeia își ascultă bărbatul), etc. Dar mai există și unele variante subtile! În ziua de azi, interesul pentru psihologie și dezvoltare personală a crescut enorm, iar oamenii consumă diverse articole, cărți, seminarii. Ei bine, ei înghit informația nedigerată emoțional sau preiau din ea anumite frânturi. Tocmai aceste frânturi dau naștere unor mituri moderne despre căsătorie, în care e bine să nu mai crezi.

E de ajuns să petrecem timp împreună

Sigur, fiecare terapeut de cuplu vă va spune cât de important e să petreceți timp împreună. La fel, cât de mult ajută cuplul să aveți interese comune, pasiuni, hobby-uri pe care să le savurați și dezvoltați în doi. Scânteia sexuală va pâlpâi din ce în ce mai slab, dar elementele comune vor susține relația. Așa că vă concentrați să faceți cât mai multe lucruri împreună. Aveți oare prieteni care nu ieșeau nicăieri unul fără celălalt, dar practic erau mereu singuri în doi? Ori poate vi s-a întâmplat chiar vouă.

În esență nu contează ceea ce faci, cât modul în care interacționezi! Cu ce te ajută că plecați în fiecare weekened la mare sau la munte, dar acolo stați băieții cu băieții, fetele cu fetele, și nu vă întâlniți nici când mergeți la culcare?

Mituri despre căsătorie legate de ceartă

Orice cuplu are conflicte. Un cuplu fericit nu se ceartă intră în mod cert la capitolul mituri despre căsătorie. Iar scopul urmărit, chiar…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.