4 mituri complet false despre acnee
Anumite persoane vor presupune mereu lucruri despre cei din jur bazate pe modul în care le arată pielea. Mulți cred că pielea este oglinda sănătății interne, însă nu întotdeauna se aplică această teorie. Pielea nu este o carte deschisă ce oferă informații despre sănătatea oamenilor și stilul lor de viață, deci nu este tocmai corect din partea noastră să facem presupuneri nefondate. Iată care sunt cele mai întâlnite mituri legate de probleme ale pielii și care este, de fapt, explicația științifică din spatele lor:
Mitul 1: Persoana nu are o igienă corectă
Dacă ne pătăm bluza cu mâncare, o vom băga la mașina de spălat pentru a o curăța. Această logică este doar unul dintre motivele pentru care mitul igienei incorect realizate este atât de popular atunci când vorbim despre probleme ale pielii. Există o presupunere conform căreia ar trebui să îndepărtăm orice fel de pată de îndată ce am căpătat-o. Într-un studiu recent realizat în legătură cu miturile pielii, participanții au văzut imagini care arătau probleme dermatologice comune, inclusiv acnee. Mai mult de jumătate dintre ei au raportat că acneea a fost rezultatul nerespectării igienei.
Adevărul:
Purtăm bacterii pe față în fiecare moment al zilei. Iar majoritatea dintre noi avem acnee propionibacterium, ce poate cauza apariția unor pete. Această bacterie se poate infiltra în pori, iar cercetările arată că, la unii oameni, se combină cu uleiurile naturale ale pielii, sebumul, având un rezultat inflamator. De aceea, unele persoane sunt mai predispuse să aibă mai multe coșuri decât altele. Spălatul pe față în exces nu ajută, deoarece bacteria formează un biofilm. Iar prea multă curățare poate cauza probleme.
Mitul 2 – Acneea este contagioasă
În același studiu menționat mai sus, 50% dintre respondenți…
Citeste continuarea AICI