4 lecții financiare pe care să le înveți în urma pandemiei coronavirus

0

Dacă ai devenit mai chibzuit cu banii în perioada pandemiei, și mai mult, vrei să  deprinzi niște obiceiuri financiare sănătoase pe care să le respecți chiar și după ce criza va trece, acest articol este pentru tine.

Nu poți să nu plătești facturile, însă te poți abține de la cumpărăturile realizate la impuls. Apelează la un împrumut rapid CreditPrime.ro, dacă ai o plată urgentă de făcut, dar evită achizițiile care nu sunt prioritare. Iată mai jos prezentate 4 lecții financiare de învățat în urma coronavirus:

  • Analizează-ți bugetul

Un buget personal sau al familiei este o practică financiară demnă de lăudat. Acesta te ajută să ai o imagine de ansamblu asupra modului în care cheltuiești banii. 

Notează atât cheltuielile fixe, precum plata facturilor, cât și pe cele variabile, ca de exemplu banii pe care îi dai pe mâncare, pe un tratament medical s.a. Analizează atent cum sunt cheltuiți banii și vezi unde poți face ajustări. Avantajul de a-ți face un buget lună de lună este că te ajută să-ți planifici cheltuielile, să economisești bani și să nu faci datorii.

  • Cumpără inteligent

Cu siguranță nu vrei să ajungi acasă și să realizezi că ai cumpărat mai multe produse decât ți-ar fi trebuit. Evită să mai faci cumpărături din impuls, doar pentru că sunt tentante promoțiile. 

Mergi la cumpărături cu o listă bine întocmită, după ce ai stabilit ceea ce-ți lipsește acasă. Este recomandat să ai și un plan culinar, deci să știi ce urmează să gătești în următoarea perioadă. În felul acesta vei pune în coșul de cumpărături produsele de care ai cu adevărat nevoie.

  • Economisește

O lecție importantă de învățat este aceea de a face economii. Să pui bani deoparte este un lucru care denotă maturitate financiară. În felul acesta vei putea ieși cu lejeritate din situații urgente, cum ar fi deteriorarea laptopului și înlocuirea cu unul nou.

Profită de perioada pandemiei și începe să economisești încă de pe acum, fiindcă îți va fi mult mai ușor. Sunt cheltuieli pe care nu le mai faci prin simplul fapt că stai acasă (plata transportului, ieșirile în oraș) și pe care ar fi bine să le pui într-un cont de economii.

  • Nu face risipă

Fii econom! Nu lăsa lumina să meargă dacă tu te uiți la televizor. Ai terminat treaba la laptop? Atunci închide-l și nu-l lăsa în funcțiune peste noapte. Puțin câte puțin, costurile se adună, și cu siguranță nu vrei să ai facturi mari de plată.

Evită și risipa de mâncare. Transformă alimentele rămase în preparate noi sau aranjează-ți frumos, la vedere, produsele în frigider.

Învață de pe urma crizei coronavirus lecțiile financiare de bază: modul corect de alcătuire a unui buget pentru a ști exact de câți bani ai nevoie și dispui în fiecare lună, întocmește o listă de cumpărături pentru a evita cheltuielile din impuls, pune bani deoparte în contul de economii sau redu costurile cu facturile lunare. Planifică-ți banii cu atenție și vei avea doar de câștigat!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.