4 diuretice naturale care au efecte garantate

0

Dacă te numeri printre femeile care au mereu picioarele și gleznele umflate, înseamnă că este posibil să te lupți cu retenția de apă în organism. Este o problemă foarte des întâlnită în rândul femeilor, dar din fericire, există o mulțime de plante care te ajută să elimini apa în exces din organism, iar acum le vei descoperi și tu pe cele mai eficiente.

Funcționarea nepotrivită a sistemului limfatic este răspunzător pentru acumularea în exces a lichidelor. Câteva cauze ale retenției de apă sunt: consumul de alcool sau de sare în exces. lipsa activităților sportive, deshidratarea sau datorită unor probleme hormonale. Această afecțiune se poate trata cu ajutorul unor medicamente dacă sunt recomandate de către medic, dar există și multe remedii din natură care aduc beneficii.

1. Păpădia

Un remediu foarte bun ce ajută în lupta cu retenția de apă sunt infuziile din flori de păpădie, deoarece stimulează activitatea rinichilor și ajută la creșterea frecvenței urinării. Poți pregăti această infuzie din două lingurițe de păpădie uscată peste care adaugi 250 ml de apă fierbinte. Lasă să se infuzeze 10 minute după care strecoară și bea câte 3 căni pe zi.

2. Urzica

Este o plantă care ajută la eliminarea apei din organism. Această plantă minune, atunci când este utilizată sub formă de infuzie are un efect diuretic natural, ce curăță căile urinare și crește fluxul urinar. Adaugă 200 ml de apă fierbinte peste o linguriță de urzică uscată. Lasă 10 minute iar apoi bea această infuzie de 3 ori pe zi.

3. Coada-calului

Este binecunoscută ca un bun medicament natural deoarece aduce multe beneficii tractului urinar și în plus, ajută la eliminarea pietrelor la rinichi și dezinfectează tractul urinar. Are și proprietăți diuretice, stimulând eliminarea apei în exces. Folosește o linguriță de plantă uscată peste care adaugă 250 ml de apă clocotită. Lasă cinci minute…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.