3 trucuri de comunicare utile! Folosește-le în cuplu, dar și la serviciu

0

Te gândești că anumite trucuri de comunicare țin de manipulare? Dar să știi că există și manipulare pozitivă, nu doar negativă așa cum ai văzut în filme ori ai întâlnit la diverse persoane. Ce înseamnă manipulare pozitivă? Că nu ai beneficii numai tu, ci ambele persoane implicate ori cel de la capătul comunicării. Te-ai gândit vreodată că hipnoza, de exemplu, este o modalitate de manipulare pozitivă? Asta dacă ieșim din mituri de genul voi fi în controlul complet al hipnotizatorului, și înțelegem că ne ajută să ne atingem obiectivele, să spunem lăsatul de fumat.

În ceea ce privește comunicarea, ea nu are un rețetar aparte – volumul 1 special pentru relațiile personale și volumul 2 pentru serviciu. Iar în acest material te învățăm cum să împuști doi iepuri dintr-o lovitură, la modul cel mai nevinovat și util, din… vorbe.

Stabiliți harta viitorului

La baza unui cuplu se află, printre altele, și valorile plus țelurile comune. Ce înseamnă asta? Cum vezi tu să se desfășoare lucrurile pe termen scurt, apoi pe termen lung. Ce este important pentru tine, de la ce nu faci rabat niciodată. Atenție! Discuția asta este foarte indicat să o porți chiar la începutul relației. Nu după doi ani împreună când afli că celălalt nici nu concepe să devină tată, iar tu visezi numai bebeluși.

Aceste scopuri sau țeluri comune nu sunt bătute în cuie, ele se vor revizui periodic, urmate de un plan concret de acțiune care include și termen limită. Vrem să cumpărăm un apartament. Ok, când, în ce zonă, în cât timp strângem banii de avans, câte camere etc? Ce transpare de aici este tocmai spiritul de echipă care lucrează împreună pentru a-și atinge…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.