3 idei de decor cu piatră de râu (poligonala)

0

Piatra de râu (piatra poligonala) este disponibilă într-o varietate de culori, grosimi și dimensiuni, motiv pentru care este o opțiune practică pentru orice stil de amenajare interioară sau exterioară. Acest material natural se potrivește perfect în decorul rustic, dar poate fi integrat și în amenajările moderne. Această versatilitate face ca piatra de râu să fie o opțiune populară în decorarea locuințelor. Iată câteva idei!

 1. Utilizarea pietrei de râu în amenajarea băilor
 • Piatra de râu poate fi utilizată pentru a crea o pardoseală cu textură și culoare unică, care oferă un efect relaxant și de SPA, precum și o suprafață antiderapantă. Această idee poate fi realizată prin utilizarea pietrei de râu în forma sa naturală sau sub forma de plăci. Atentie cand alegeti piatra, intrebati de planeitate.
 • Piatra de râu poate fi utilizată pentru a crea un perete în baie, adăugând astfel un accent natural și interesant în spațiul băii, care poate contribui la crearea unei atmosfere relaxante.
 • Piatra de râu poate fi utilizată pentru a înfrumuseța cada de baie, prin placarea pereților exteriori ai căzii cu piatră de râu sau prin crearea unui cadru de piatră în jurul căzii.
 • Piatra de râu poate fi utilizată pentru a crea diferite accesorii în baie, cum ar fi suporturi pentru săpun, rafturi sau obiecte decorative, adăugând astfel o notă de autenticitate și personalitate spațiului.
 1. Piatra de râu în grădină și peisaje exterioare

Piatra de râu este un material natural și durabil, care poate fi utilizat în diverse moduri pentru a crea o grădină sau o zonă exterioară a casei unică și atractivă. Iată câteva idei de decor cu piatra de râu pentru grădină și peisaje exterioare:

 • piatra de râu poate fi folosită pentru a realiza alei în grădină sau în jurul casei, oferind un aspect estetic plăcut și o textură naturală;
 • poate fi utilizată pentru a delimita și accentua zonele plantate în grădină, cum ar fi granițele de flori, rondurile sau jardinierele;
 • piatra de râu este ideală pentru a realiza cascade, iazuri sau râuri artificiale. Aceste structuri aduc un plus de relaxare și un ambient natural în zona exterioară a casei, transformând grădina într-un spațiu de odihnă și contemplare;
 • piatra de râu poate fi folosită și în diferite decorațiuni sau accesorii pentru grădină, precum suporturi pentru plante, bazine de apă pentru păsări sau chiar sculpturi.
 1. Decorarea livingului cu piatră de râu

Piatra de râu poate fi utilizată pentru a crea un perete-accent în living, oferind încăperii un aspect natural și sofisticat. Această idee poate fi aplicată în spatele televizorului, al unei biblioteci sau al unei canapele, pentru a adăuga textură și adâncime designului interior.

O altă idee interesantă este transformarea unei mese de cafea într-un element de design atractiv prin adăugarea pietrei de râu. Se pot folosi pietre de diferite dimensiuni și culori, așezându-le în interiorul unui blat de sticlă transparentă, pentru a crea un efect vizual deosebit și o atmosferă relaxantă în living. Piatra de râu poate fi utilizată și pentru a personaliza anumite piese de mobilier, cum ar fi rafturile, consolele sau chiar podeaua. Se pot crea mozaicuri, modele sau chiar imagini prin așezarea pietrelor într-o manieră artistică, pentru a obține un aspect original și unic în living.

De la crearea unui aspect relaxant în baie, la înfrumusețarea grădinii și a peisajelor exterioare, până la adăugarea unor accente speciale în living, piatra de râu poate transforma în mod pozitiv orice spațiu. Nu ezita să îți decorezi casa într-un mod autentic!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.