25 de lucruri la care să te aștepți atunci când ai o relație cu un narcisist

0

Orice persoană care a avut o relație cu un narcisist știe cât de fermecător și carismatic poate fi un astfel de individ. Totuși, abuzul emoțional, mental și chiar și cel fizic pot lăsa cicatrici permanente în inima ta, făcându-te incapabilă să mai iubești sau să mai ai din nou încredere în cineva.

Narcisiștii sunt maeștri ai manipulării. Te lovesc acolo unde te doare cel mai tare, iar apoi au îndrăzneala de a te învinovăți tot pe tine pentru asta. Mint, înșeală, abuzează, manipulează, îți pun la îndoială judecata până la punctul în care nu mai ai încredere în propriile percepții și simți că-ți pierzi mințile.

Prin urmare, oricine este implicat într-o relație cu un narcisist sau e pe punctul de a se înhăma la așa ceva, trebuie să se aștepte la aceste lucruri:

1. Un narcisist trebuie să aibă mereu ultimul cuvânt. Cuvântul „compromis’ este inexistent în limbajul lui.

2. Un narcisist nu-și cere niciodată scuze; singura excepție este atunci când vrea să-și ademenească astfel victima în țesătura lui de minciuni și manipulări.

3. Un narcisist te va învinovăți mereu pe tine pentru totul, indiferent a cui e vina de fapt.

4. Un narcisist nu te va înțelege niciodată și nici nu va avea empatie față de tine și sentimentele tale.

5. Opiniile tale sunt irelevante pentru un narcisist.

6. Din exterior, narcisistul va părea o persoană mai bună decât tine.

7. Poți să uiți de vacanțe și petreceri, nu pentru că nu vor mai exista, ci pentru că totul va gravita în jurul narcisistului.

8. Un narcisist nu te va aprecia și nu te va înțelege, ba chiar pentru el chiar și străinii vor avea o importanță mai mare decât tine.

9. Așteptările tale se vor situa la un nivel din ce în ce…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.