10 orașe „secrete” din Europa pe care trebuie să le vizitezi

0

Paris, Barcelona, Milano sunt orașe perfecte pentru un city break, însă probabil te-ai săturat de locurile pline de turiști așa că îți prezentpăm 10 orașe mai puțin cunoscute, perfecte pentru o scurtă vacanță.

1. Preveza, Grecia

Preveza este un oraș de care puține persoane au auzit, fiind însă o destinație perfectă de vacanță. Este situat în Golful Amvrkikos și peisajul te va cuceri. Vei găsi o mulțime de terase și cafenele, iar portul este perfect pentru a face o plimbare.

2. Kotor, Muntenegru

Kotor este inclus în patrimoniul mondial UNESCO, având o bogată cultură. Închiriază o barcă pentru a ajunge pe insula artificială Our Lady of the Rocks sau urcă până la vechia fortățeată venețiană San Giovanni pentru a te bucura de o priveliște uimitoare.

3. Ferrara, Italia

Este greu să nu te îndrăgostești de Italia. Fiecare oraș are farmecul lui și vei descoperi detalii minunate oriunde ai merge. Ferrara este un oraș destul de mare și este cunoscut pentru zidurile vechi, având numeroase castele și catedrale care datează din secolelel XIV-XIV. Acesta este locul perfect pentru o vacanță romantică!

4. Osijek, Croația

Osijek este un oraș ce datează din secolul XVIII și este perfect pentru o vacanță scurtă. Poate fi explorat într-o plimbare, iar pe lista obiectivele pe care nu trebuie să le ratezi se află și Biserica Sfânții Petru și Pavel, având o arhitectură impresionantă. Gustă din băuturile locale, coniacul lor fiind unul foarte apreciat.

5. Sintra, Portugalia

Ar trebui să ai o vacanță mai lungă pentru a vizita Portugalia, având o mulțime de orașe superbe, însă dacă vrei să petreci câteva zile într-un loc mai puțin vizitat de…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.