10 dintre cele mai comune greșeli de epilare pe care nu ar trebui să le repeți

0

Iată care sunt cele mai comune greșeli de epilare pe care majoritatea dintre noi le facem atunci când vrem să îndepărtăm părul de pe corp și pe care ar trebui să le evităm pentru a avea o piele catifelată și un țesut sănătos:

Folosești o lamă de ras greșită

Poate fi tentant să alegi cea mai ieftină lamă de ras, crezând că vei obține în final același rezultat, însă dermatologii contrazic acest lucru și subliniază faptul că tipul de lamă de ras pe care îl alegi are o importantă foarte mare. Dispozitivul cu o singură lamă nu va funcționa în aceeași măsură precum cel cu două sau trei lame (un aparat de ras cu mai mult de trei lame taie firul de păr prea scurt, ceea ce va duce la creșterea părului sub piele), obținându-ți un rezultat nesatisfăcător.

Te epilezi în cadă

Deși o baie caldă înmoaie firul de păr, transformând procesul de epilare într-unul mult mai confortabil, apa umflă pielea. Din această cauză, nu vei putea obține o piele fină în urma epilării, așa cum s-ar întâmplă dacă ai efectua acțiunea în duș, unde apa caldă nu îți afectează țesutul.

Te epilezi fără să folosești gel sau cremă de ras

Știm cu toții acele momente când trebuie să ajungem urgent într-un loc, iar în ultimul moment observăm că ar trebui să ne epilăm pe picioare. Nu avem timp să intrăm în duș, așa că folosim aparatul de ras pe pielea uscată. Dermatologii ne spun că gelul și crema de ras sunt special create pentru a pregăti pielea pentru contactul cu lama, oferind firului de păr o textură mai fină. După ce lama atinge pielea uscată, aceasta va rămâne roșie, iritată și, în cel mai rău caz, va lăsa câteva urme de tăieturi.

Nu acorzi suficient timp epilării

Chiar dacă urmezi etapele corecte, aplicând un gel de ras, graba îți poate provoca la fel de multe probleme…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.