10 destinații „de văzut într-o viață” care sunt supraevaluate

0

Fiecare dintre noi are în minte câteva destinații pe care ar vrea neapărat să le viziteze în această viață. Pentru unii, e vorba de Paris, în timp ce alții visează la Marele Zid Chinezesc sau Machu Picchu. Toate sună minunat în teorie (la asta au contribuit și filmele sau fotografiile care le prezintă de parcă ar fi raiul pe pământ), dar realitatea ar putea să fie un pic diferită. Să luăm, de exemplu, Turnul Înclinat din Pisa, care e mult mai mic decât am putea crede și plin până la refuz de turiști. Sau așa numitele „tourist traps’ – locuri care îți promit o experiență de neuitat, dar de fapt, nu fac altceva decât să te lase fără bani. Mai jos, o listă de astfel de locuri la care poți renunța liniștit:

Vatican

Cel mai mic stat din lume, aflat în interiorul Romei, este reședința Papei și locul unde găsești Bazilica Sfântul Petru, Muzeele Vaticanului sau Palatul Papal, cu a sa celebră Capelă Sixtină, pictată de Michelangelo. Este un reper pentru orice iubitor de artă, dar a vizita Vaticanul este un infern. Locul este atât de plin de turiști, încât e aproape imposibil să te oprești măcar câteva minute pentru a admira ce e în jur, ceea ce va fi extrem de frustrant. Mai ales dacă ești claustrofob.

Cascada Niagara

Toată lumea o știe din poze ca una dintre cele mai impresionante cascade din lume, iar priveliștea este într-adevăr superbă. Mai puțin superbă, în schimb, este aglomerarea de restaurante scumpe (și proaste), hoteluri și tot felul de atracții turistice care îți vor strica experiența și nu te vor lăsa să te bucuri de natură.

Times Square

Times Square este un simbol al New York-ului, care te va face să înțelegi imediat…

 

Citeste continuarea AICI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.